Южното ни Черноморие може да се похвали с прекрасни плажове

...
Южното ни Черноморие може да се похвали с прекрасни плажове
Коментари Харесай

Дестинации за почивка по Южното Черноморие

Южното ни Черноморие може да се похвали с прелестни плажове и извънредно огромен брой забележителности, които би трябвало да посетите, до момента в който се наслаждавате на летните почивни дни. Ако сте решили да отскочите на повече от 1-2 места това лято, то сигурно би трябвало да започнете от града, в който идват всички задгранични туристи – Бургас. В града една от най-големите забележителности е Бургаският мост, който е издигнат през края на предишния век и обновяван няколко пъти през годините (може би една от най-големите гордости на бургазлии). Също по този начин не трябва да пропускате да се разноските в Морската градина на Бургас и по централната улица, която води тъкмо до Централния плаж. Ако организирате малко по-отрано почивката си, наложително би трябвало да ревизирате датите за годишния фестивал Spirit of Burgas – събитие което се подрежда в Top-а на класациите в Европа.

Малко по на юг се намира различен наш курорт, който не е за изпускане – Созопол! Само на 30-тина километра от Бургас, Созопол е един от най-известните и красиви черноморски градове в България. Смятан е за един от най-красивите, тъй като градът е доста стар(съществува като населено място от хилядолетия), само че все пак съумява да поддържа своя древен и достоверен тип. В местността се намират двата острова Свети Петър и Свети Иван. Созопол се дели на 2 елементи – Стар и Нов град, като Стария град е ситуиран на полуостров – наложително би трябвало да го видите през нощта!

Продължавайки още малко на юг, ще стигнете до Приморско и Китен, където нощният живот в действителност кипи – множеството от хората, които избират тези дестинации, са млади. Приморско се слави с прелестните си плажове, които се разделят на Северен и Южен, като Северния е по-голям и по-предпочитан пред Южния. В Китен плажовете също са два: Атлиман и Урдовиза. Градът разполага и с пристанище, което отдава лодки чартърен за разходка в намерено море.

Село Лозенец и Ахтопол са за хора, които обичат усамотение и спокойствие(по-предпочитани са от фамилии и възрастни хора). Спокойни плажове и по-малко задгранични туристи.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР