Южното Черноморие е на път да изгуби и малкото останали

...
Южното Черноморие е на път да изгуби и малкото останали
Коментари Харесай

7-часов полет отказва шведите от българското море

Южното Черноморие е на път да изгуби и дребното останали шведски туристи поради извънредно неуместен полет от скандинавската страна до Бургас. Това предизвестили от Регионалнота туристическа камара с писмо до министерствата на туризма, превоза, Външно и кмета на Бургас Димитър Николов.

Причината хотелиери и туроператори да бият паника до отрасловите ведомства е, че през 2020 година полетът от Стокхолм до Бургас е с прикачване в Осло и с престоя в норвежката столица пътуването излиза 7 часа, до момента в който директните връзки по въздух до Скопие, Ниш, Солун и Истанбул траят два часа и половина. Това отказвало шведите да вършат резервации по южните ни черноморски курорти, които ставали неконкурентноспособни за техния пазар, изясняват обстановката с шведите ръководителят на камарата Иван Иванов. Той алармирал институциите откакто шведски туроператори му алармирали за казуса и потърсили подпомагане. Другото стеснение било, че скандинавците дошли на аерогарата в Сарафово в 2 ч. след среднощ.

Единствените полети от Стокхолм до Бургас се извършват от " Норвежиън еър ".

Въпреки че казусът зависи от частните самолетни компании, упованията на туристическата камара са отношение по него да вземе Министерският съвет с посредничеството на отрасловите министерства и Групово дело " Гражданска въздухоплавателна администрация ".

По данни на районната туристическа камара на база обслужени туристи на бургаското летище шведите по Южното Черноморие са намалели със 100% това лято. След германците с 54% надолу, при тях е най-драстичният спад. С 26% по-малко са били и норвежците, с 8% са намалели пък финландците.

Едно време за шведите се говореше като нарицателно за най-платежни туристи по морето и пълнеха цели хотели в Слънчев бряг, а в този момент е същинска екзотика да ги видиш по курортите ни, разясняват представители на туристическия бизнес.

" Отделно отвън сезона от ноември доникъде на януари посрещахме и спортни групи ", добави господин Иванов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР