Южнокорейският производител на гуми Hankook и италианската марка за спортни

...
Южнокорейският производител на гуми Hankook и италианската марка за спортни
Коментари Харесай

Hankook с гуми и за пистов шампионат на Lamborghini

Южнокорейският производител на гуми Hankook и италианската марка за спортни коли Lamborghini Squadra Corse влизат в партньорство за гуми. От сезон 2023 Hankook ще работи като формален механически сътрудник и извънреден снабдител на гуми на Lamborghini Super Trofeo.

Този интернационален едномарков шампионат се състои от три серии, провеждани на четири континента. Hankook също по този начин обезпечава техническа поддръжка на спортните писти и подкрепя водачите и екипите на място със своите инженери и механици.

За да отговори на другите условия, Hankook създаде нова спортна гума с висока продуктивност. Ventus Race е особено приспособен за Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo2 и със своята междинна примес обезпечава високо равнище на сцепление с оптималната поредност при всевъзможни условия и на всички спортни писти. Новата супер гума ще се употребява в бъдеще в Lamborghini Super Trofeo в Европа, Северна Америка и Азия.

„ С партньорството с Lamborghini Super Trofeo, Hankook уголемява интернационалния си ангажимент в моторните спортове с влиятелно име и три вълнуващи серии “ - сподели Сангхоон Лии, президент на Hankook Tire Europe. Това е още една стъпка, която ще води марката напред през 2023 година и нататък. “

Джорджо Сана, началник на Lamborghini Motorsport, прибавя: „ Радваме се, че можем да стартираме това ново съдействие с подобен умел и скъп механически сътрудник като Hankook. Сигурен съм, че веригата Lamborghini Super Trofeo е първата стъпка по дълготраен път и ще донесе мощни резултати и на двете страни. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР