Южнокорейският президент Юн Сук-йол предложи да изпрати ваксини срещу коронавирус

...
Южнокорейският президент Юн Сук-йол предложи да изпрати ваксини срещу коронавирус
Коментари Харесай

Южнокорейският президент предложи ваксини срещу Ковид-19 на Северна Корея

Южнокорейският президент Юн Сук-йол предложи да изпрати ваксини против ковид на Северна Корея, съобщи негов представител, представен от организация Йонхап.

Предложението бе отправено ден откакто Пхенян съобщи за първи път от началото на пандемията, че в страната има огнище на болестта.

„ Президентът Юн възнамерява да даде на народа на Северна Корея ваксини и други медицински материали “, съобщи президентският представител. „ Твърди се, че напоследък хипотетичните случаи в Северна Корея се усилват избухливо “, сподели той и посочи, че следва детайлите по предлагането да бъдат разисквани с Пхенян.

Северна Корея през днешния ден популяризира второ известие за огнището на болестта и съобщи, че шест души са умряли след „ избухливо “ разпространяване на тресчица през последния месец, която е засегнала 350 000 души. Според севернокорейската осведомителна организация КЦТА има удостоверение, че един от умрелите е бил инфектиран с разновидността Омикрон на ковид.

Вчера при посещаване в незабавния държавен център за предварителна защита на болесттите севернокорейският водач Ким Чен-ун насочи рецензии към откритата система за попречване на епидемиите и сподели, че тя се е оказала уязвима, заяви КЦТА.

Представител на президента Юн Сук-йол съобщи пред публицисти, че се чака отговор от страна на Северна Корея и че решението за изпращане на помощ не е било авансово обсъждано със Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР