Южнокорейският президент Мун Дже-Ин заповяда на армията да демонстрира капацитета

...
Южнокорейският президент Мун Дже-Ин заповяда на армията да демонстрира капацитета
Коментари Харесай

Тази нощ светът бе на прага на война

Южнокорейският президент Мун Дже-Ин заповяда на армията да показва потенциала си за отразяване на севернокорейската експанзия, в случай че комунистическата страна реши да нападне, предава южнокорейската осведомителна организация Yonhap. Както БЛИЦ заяви, Северна Корея изстреля ракета, която прелетя над Япония. Ракетата е прелетяла над североизточните елементи на Япония. В събота бяха засечени три севернокорейски ракети, което докара до усилване на напрежението на Корейския полуостров.

Показната проява на Въоръжените сили на Южна Корея включваше изстрелването на осем ракети „ Марк 84 “ и „ МК84 “ от четири изтребителя Ф-15 покрай границата сред двете страни, съобщи прессекретарят на президента.

Обединеният общоприет щаб на Южна Корея означи, че това е 13-тата балистична ракета, която Северът изстрелва тази година.

Това е „ нарушаване “ на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации против Пхенян и провокация, която заплашва мира и стабилността, съобщи южнокорейският военачалник Ро Дже-Чон. Южна Корея и Съединени американски щати ще отразят безусловно уверено всяка провокация, добави той.

По-рано в телефонен диалог южнокорейският външен министър и американския му сътрудник Рекс Тилърсън се съгласиха да упорстват за в допълнение наказания против Пхенян пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Япония, Съединени американски щати и Южна Корея желаеха изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Дипломатически източници настояват, че съвещанието ще се организира във вторник вечерта.


Японската войска не се е пробвала да смъкна ракетата, която мина в 6:06 локално време. „ Ще създадем допустимо най-големите старания да защитим живота на хората “, съобщи японският министър председател Шинзо Абе пред кореспонденти, преди да влезе на изключително съвещание за сигурността.

От Северноамериканското аерокосмическо отбранително командване (НОРАД) „ дефинираха, че севернокорейската ракета не е представлявала опасност за Северна Америка “.

Северна Корея най-вероятно е провела тестване на балистична ракета със междинен обхват „ Хвасон-12 “, която по-рано заплашваше да пусне в региона на Гуам, съобщи някогашният пълководец на военноморските сили на Япония Йедзи Кода.

„ Има възможност Северна Корея да е изпитала ракета „ Хвасон-12 “, която възнамеряваха да изстрелят в региона на Гуам, защото по наши данни, тя е прелетяла към три хиляди километра. Фактът, че ракетата е летяла 14 минути до рухването си приказва, че тя е била пусната по общоприета траектория “, съобщи японският специалист.

Санкциите са изчерпани като запас за влияние на Северна Корея, съобщи заместник-председателят на съветското външно министерство Сергей Рябков.

„ За всички е явно, че ресурсът на санкционното влияние над КНДР е привършен “, сподели той. Той акцентира, че Москва е разтревожена от наклонността за ескалация на Корейския полуостров.

„ Виждаме наклонност към ескалация. Считаме, че взаимните учения на Съединени американски щати и Южна Корея, които се организираха, въпреки и в по-облекчен вид, в сравнение с първичния сюжет, оказаха въздействие от позиция на това да се предизвика Пхенян към ново ракетно тестване “, акцентира съветският посланик.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР