Южнокорейският президент Мун Дже-ин ще посети Белия дом на 21

...
Южнокорейският президент Мун Дже-ин ще посети Белия дом на 21
Коментари Харесай

Южнокорейският президент Мун Дже-ин ще посети Белия дом на 21 май

Южнокорейският президент Мун Дже-ин ще посети Белия дом на 21 май, с цел да организира диалог с американския президент Джо Байдън, оповестиха от администрацията на американския държавен глава, съобщи Ройтерс.

" Президентът Байдън чака с неспокойствие да работи с президента Мун за по-нататъшното усилване на съюза сред двете страни и за разширението на съдействието ", се споделя в изказване на Белия дом.
Това ще бъде втората среща онлайн на Байдън с задграничен водач след началото на президентския му мандат през януари, отбелязва Ройтерс. По-рано този месец Байдън се срещна онлайн с японския министър председател Йошихиде Суга.

Двамата водачи ще потвърдят солидността на съюзническите си връзки и готовността си да уголемяват съдействието между тях, основано на другарството, съобщи Чун Ман-хо, представител на южнокорейския президент.

Байдън дефинира възхода на Китай като най-сериозното геополитическо предизвикателство за Съединените щати и поставя старания да сплоти съдружниците си в района, с цел да може дружно с тях да се опълчи на нелоялните търговски практики и на нарушаванията на човешките права от страна на Китай, отбелязва Ройтерс.

" На срещата ще бъде разисквано и съдействието сред Южна Корея и Съединени американски щати по въпроса с полагането на старания за цялостната денуклеаризация на Корейския полуостров и за постигането на дълготраен мир на полуострова, а също по този начин и в областта на стопанската система, търговията и оправянето с световни провокации като климатичните промени и КОВИД-19 ", посочи Чун.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР