Южнокорейският интернет гигант Naver придобива водещата онлайн платформа за препродажба

...
Южнокорейският интернет гигант Naver придобива водещата онлайн платформа за препродажба
Коментари Харесай

Южнокорейски интернет гигант придобива американски сайт за препродажба за $1,2 милиарда

Южнокорейският интернет колос Naver придобива водещата онлайн платформа за препродажба на облекла втора ръка Poshmark за $1,2 милиарда. За договорката обявиха двете компании, представени от CNN Business.

Съгласно изискванията на договорката Naver ще заплати $17,90 на акция. Акциите на Poshmark се повишиха с 14% в следборсовата търговия в понеделник, малко след оповестяването на идната договорка.

От Naver, която ръководи търсачка и платформа за електронна търговия в Южна Корея, оповестиха, че договорката с Poshmark ще им помогне да се разширят в предлагането на " обществено отговорно и стабилно извършване на покупки, предопределено за продавачи с разнородни ползи - от самостоятелни до такива с огромно въздействие ".
 Nike стартира да продава маратонки втора ръка
Nike стартира да продава маратонки втора ръка

Целта е намаление на въглеродните излъчвания

" За Poshmark договорката уголемява световния обсег на компанията, като й оказва помощ да навлезе на нови и огромни пазари ", съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Маниш Чандра.

След привършване на договорката Poshmark ще стане независимо дъщерно сдружение на Naver в Съединени американски щати. Чандра ще остане основен изпълнителен шеф.

Пазарът за препродажба набра голяма скорост през 2020 година, поради пандемията. Днес от ден на ден купувачи имат екологично схващане и избират да препродават облекла, които към този момент не са им нужни.Този пазар, както в Съединени американски щати, по този начин и в Европа, не стопира да пораства.

След пандемията този бизнес провокира вълна от сливания и придобивания оттатък океана. Към днешна дата бизнесът за онлайн препродажба на облекла в се прави оценка на $119 милиарда.
 Пазарът на облекла втора употреба ще доближи стойност от $64 милиарда в границите на пет години
Пазарът на облекла втора употреба ще доближи стойност от $64 милиарда в границите на пет години

Сега той се прави оценка на към 28 милиарда долара
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР