Южнокорейските здравни власти заявиха днес, че те нямат доказателства, че

...
Южнокорейските здравни власти заявиха днес, че те нямат доказателства, че
Коментари Харесай

Южна Корея твърди, че няма връзка със случая на коронавирус в Северна Корея

Южнокорейските здравни управляващи обявиха през днешния ден, че те нямат доказателства, че хипотетичен беглец, който съгласно Пхенян се е върнал в Северна Корея и е предизвикал превантивната изолираност на граничен град, е бил инфектиран с новия ковид, съобщи ДПА, като цитира организация Йонхап.

Севернокорейските държавни медии оповестиха през вчерашния ден, че лице, незаконно пресякло границата с Южна Корея, е обвинено, че е инфектирано с Covid-19, което би било първият случай на ковид, доказан публично от Пхенян.

" Лицето нито е записано като пациент с Covid-19, нито е категоризирано като контактно лице с вирусоносители ", съобщи пред Йжонхап върховен представител на южнокорейските здравни управляващи.

Не е известно дали Южна Корея е тестувала лицето за ковид.
Според южнокорейската войска се допуска, че беглецът е преплувал до Северна Корея от западен остров, откакто минал през канализационна тръба, с цел да избегне южнокорейските граничари, заяви през вчерашния ден Йонхап.

Той е избягал от Северна Корея преди три години и незаконно минал през строго охраняваната военна демаркационна линия, разделяща двете Кореи, на 19 юли, заяви севернокорейската организация КЦТА през вчерашния ден.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР