Южнокорейски депутати са протестирали във връзка с посещението на висш

...
Южнокорейски депутати са протестирали във връзка с посещението на висш
Коментари Харесай

В Южна Корея искат да обесят шефа на олимпийската делегация на Северна Корея

Южнокорейски депутати са протестирали по отношение на визитата на върховен севернокорейски военачалник във връзка Олимпийските игри в Пьонгчанг, наричайки го военнопрестъпник поради потапянето на южнокорейски боен транспортен съд през 2010 година, като приканиха за екзекутирането му , оповестява " Франс прес ".

Ким Йон-чол ще оглави 8-членна делегация, която ще дойде в неделя за церемонията по закриването на Зимните олимпийски игри , на която също по този начин ще участва дъщерята на американския президент Иванка Тръмп, което основава главоболия за управляващите в Сеул.

 КНДР: Визитата в Република Корея сътвори условия за мир на Корейския полуостров
КНДР: Визитата в Република Корея сътвори условия за мир на Корейския полуостров

Това оповестява централният вестник на КНДР " Нодон синмун "

Ким Йон-чул е всеобщо упрекван за серия от набези против Южна Корея , в това число за торпилирането преди близо осем години на южнокорейския корвет " Чеонан ", при което починаха 46 души.

Около 70 депутати от консервативната Партия на свободата стачкуваха пред президентския " Син дом ", призовавайки президента Мун Дже-ин да анулира визитата .

" Ким Йон-чол е демонски военнопрестъпник , който атакува Южна Корея... Той заслужава да бъде обесен на махленски дирек ", посочи водачът на парламентарната група на партията в изказване.

" Дори в случай че небесата се разцепят на две, не можем да позволим подобен злокобен нарушител, който би трябвало да бъде нарязан на части , да бъде поканен на церемонията по закриването на Олимпийските игри ", се добавя в изказването.

 В Южна Корея изгориха флага на КНДР и жигосаха „ червения” президент Мун Дже-ин
В Южна Корея изгориха флага на КНДР и жигосаха „ аления ” президент Мун Дже-ин

140-членният севернокорейски оркестър Samjiyon изнася концерт в Сеул

Говорителят на южнокорейското Министерство на обединяването съобщи, че южнокорейското държавно управление е наясно с всеобщите опасения по отношение на визитата на Ким Йон-чол в Южна Корея, само че го приемало като " късмет за възстановяване на междукорейските връзки и стъпка към постигането на мир ".

На церемонията по откриването на Олимпиадата Северна Корея изпрати сестрата на комунистическия водач Ким Чен-ун, като това се преглежда като атака, целяща да разхлаби глобите против Пхенян и да отслаби съюза сред Сеул и Вашингтон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР