Южнокорейската корпорация LG Electronics вече няма да произвежда смартфони. В

...
Южнокорейската корпорация LG Electronics вече няма да произвежда смартфони. В
Коментари Харесай

LG вече няма да произвежда смартфони

Южнокорейската корпорация LG Electronics към този момент няма да създава смарт телефони. В изказването на компанията, представено от медиите, се споделя, че " стратегическото решение " за излизане от " извънредно конкурентния " пазар на мобилни телефони ще по разреши на LG да се концентрира върху други области.

Като да вземем за пример производството на съставни елементи за електрически автомобили, развиване на бранш " интелигентен дом " и роботостроене, задълбочаване на опитите с изкуствен интелект и цялостни решения за бизнеса.

Смартфони ще се създават до 31 юли. Моделите на LG ще могат да се купуват и след тази дата. Поддръжката и обслужването им ще бъде допустимо до избран интервал. Какъв ще бъде той зависи от района, в който се намират потребителите.

Сътрудничеството с бизнес сътрудниците в бранша ще продължи до крайната дата, показват от корпорацията. С уточнението, че трудоустрояването на съкратените служащи също ще се взема решение на районно равнище.

Според локални медии, LG Electronics е обсъждала продажбата на индустриалната линия за смарт телефони с виетнамската корпорация " Вингруп " и немския тръст " Фолцваген ", само че до договорка не се е стигнало.

LG стартира да записва загуби от производството и продажбата на смарт телефони още през 2015 година. Към края на предходната година насъбраните негативи са на стойност 4,4 млрд $.

LG Electronics е част от LG Group, основана през 1958 година, със настоящето си име битува от 1995 година.

През 90-те години е обособена LG Mobile Communications, която се занимава с производството на мобилни телефони. През 2004 година компанията първа в света показва телефон с мобилна телевизия, а през 2011 - първият в света смарт телефон с 3D екран.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР