Южнокорейската автомобилна компания Hyundai и филиалът ѝ Kia отчитат намаление

...
Южнокорейската автомобилна компания Hyundai и филиалът ѝ Kia отчитат намаление
Коментари Харесай

Hyundai и Kia отчитат най-ниски продажби за последните 7 години

Южнокорейската автомобилна компания Hyundai и филиалът ѝ Kia регистрират понижение на продажбите, придружено от нескончаем спад на годишните облаги и нарастване на разноските. Автомобилните производители не съумяват да доближат годишната си цел за пети следващ път, само че все пак са оптимистично настроени за новата година, написа Reuters.

Финансови индикатори

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Продажбите на двете автомобилни компании през 2019 година са били 7.19 млн. броя, което е с 410 хиляди по-ниско от задачата за годината. Резултатът е с 3% по-слаб от миналата година.

Причина за слабите резултати е спадът на най-големия международен авто пазар - този в Китай. Забавящата се международна стопанска система, прецизните нови правила за излъчвания на въглероден диоксид и новите съперници в сектора стоят зад продължителното понижаване на автомобилните продажби в азиатската страна, оповестява Bloomberg.

Оптимистични прогнози

Автомобилните производители чакат през тази година да продадат 7.54 млн. броя коли, което би представлявало 5% нарастване по отношение на 2019 година Според анализатори обаче тези прогнози са нереалистични и осъществяването им ще бъде мъчно. Анализатор от DB Financial Investment назовава прогнозата " прекомерно нападателна " и допуска, че тя е основана на предстоящо усъвършенстване на китайския пазар. Според него е прекомерно рано да се планува възобновяване на китайската автомобилна промишленост след слабото показване през ноември.

Очаква се международният авто пазар да остане в застой и през 2020 година, търсенето в Съединени американски щати и Европа да намалее, което значи нарастване на конкуренцията за Hyundai и Kia.

Бъдещи плановe

През 2020 година двете компании ще пуснат на пазара модели с нараснала проходимост с изменен дизайн, измежду които са Tuscon на Hyundai и Sorento на Kia. Планират още да доразвият мобилните си услуги, измежду които тези за споделен превоз.

Hyundai възнамерява стартирането на самостоятелни коли в избрани райони през 2023 година, а всеобщото произвеждане на новия тип транспортно средство се чака да стартира до втората половина на 2024 година Hyundai разгласи през предходната година основаването на взаимно дружество с Aptiv, ирландска компания, разработваща технологии за самостоятелно шофиране.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР