Южнокитайският град Байсьо с население от 3,5 милиона беше поставен

...
Южнокитайският град Байсьо с население от 3,5 милиона беше поставен
Коментари Харесай

COVID-19: Поставиха под карантина 3,5-милионен град в Китай

Южнокитайският град Байсьо с население от 3,5 милиона беше подложен под карантина след появяването на случаи на COVID-19 в миг, когато страната провежда Зимните олимпийски игри, съобщи Франс прес. От неделя вечер жителите не могат да напущат региона, в който живеят, а на живеещите в зоните, считани за рискови (където са открити случаи), е неразрешено да напущат домовете си, разгласи кметството.

Градът, намиращ се в Южен Китай, на стотина километра от границата с Виетнам, заяви през вчерашния ден за 44 доказани случая на ковид, при които предаването на болестта е станало на територията на страната. Беше обявено и за случаи при пристигнали от чужбина. Организирано е тестване на жителите, прецизираха управляващите.

Китай ползва от началото на епидемията тактика на " нулев COVID-19 ", предвиждаща да се направи всичко за ограничение на появяването нови случаи, които нормално са единствено няколко десетки на ден. Тези числа може да наподобяват смешни спрямо записаните всеки ден в други елементи на света, само че те карат управляващите да удвоят бдителността си, до момента в който в Пекин се организират Зимните олимпийски игри, които ще продължат до 20 февруари. Всички задгранични участници са затворени в " балон ", обособен от останалата част на столицата.

Байсьо се намира на към 2500 км от най-близките олимпийски обекти. Китай заяви в понеделник за общо 79 случая на заразяване, в това число 34 при пристигнали от чужбина.

Над 300 случая бяха регистрирани в " олимпийския балон " от 23 януари, като засегнатите бяха принудени да се изолират.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР