Южноамериканският вариант на новия коронавирус е силно заразен и по-устойчив

...
Южноамериканският вариант на новия коронавирус е силно заразен и по-устойчив
Коментари Харесай

Вариантът Ламбда на коронавируса - силно заразен и резистентен на ваксините

Южноамериканският вид на новия ковид е мощно инфектиран и по-устойчив на имунизациите от истинския, който за първи път се появи в китайския град Ухан, съобщи Ройтерс, цитирайки проучване на японски учени. Данните от проучването са оповестени в електронната библиотека bioRxiv. 

С лабораторни опити откривателите от Токийския университет са разкрили три разновидности в шиповидния протеин на разновидността " Ламбда ", които вършат вируса резистентен на антителата, формирани при слагането на ваксина. Други две спомагателни разновидности способстват южноамериканската вариация на новия ковид, изолирана за първи път в Перу и разпространяваща се в страните в Южна Америка, да бъде по-силно заразна.

Засега не е ясно дали южноамериканският вид на COVID-19 е по-опасен от преобладаващия в този момент по света " Делта ", предава организацията, представена от Българска телеграфна агенция. 

" Ламбда " може да бъде евентуална опасност за човешкото общество ", е мнението на Кеи Сато от Токийския университет.

Световната здравна организация (СЗО) сложи разновидността " Ламбда " в групата на представляващите интерес разновидности на новия ковид, а не в категорията на тези, които будят паника. Според японските учени това може да сътвори усещане, че южноамериканският вид не е толкоз рисков.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР