Южноафриканският президент призова страните да отменят неоправданите“ забрани за пътуване,

...
Южноафриканският президент призова страните да отменят неоправданите“ забрани за пътуване,
Коментари Харесай

Президентът на Южна Африка призова за отмяна на забраните за пътуване

Южноафриканският президент прикани страните да анулират „ неоправданите “ забрани за пътешестване, които бяха въведени превантивно поради разпространяването на новия вид на ковид, „ Омикрон “, с аргумента, че сходни ограничавания не се основават на науката, съобщи The Hill.

„ Призоваваме всички тези страни, които са наложили забрани за пътешестване на нашата страна и нашите южноафрикански сестрински страни, неотложно и незабавно да анулират своите решения “, сподели Сирил Рамафоса. По думите му рестриктивните мерки са „ неоправдани и незаслужено дискриминират “ страните в Южна Африка.

Коментарът на президента идва на фона на възходящия брой народи, които постановат ограничавания на идващите от няколко южноафрикански страни. Според Рамафоса това единствено ще аргументи „ спомагателни вреди на стопанските системи на засегнатите страни и ще подкопае способността им да реагират и да се възстановят от пандемията “.

По-рано Световната здравна организация прикани страните да не постановат преждевременно ограничавания за пътешестване, заявявайки, че би трябвало да подхващат „ учреден на риска и теоретичен метод “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР