Южният залив в Несебър беше затрупан с огромно количество стари

...
Южният залив в Несебър беше затрупан с огромно количество стари
Коментари Харесай

Превърнаха Южния залив в Несебър в сметище за стари гуми

Южният залив в Несебър беше покрит с голямо количество остарели автомобилни гуми, а плажът - трансфорат в бунище. За това алармираха локални поданици, които се натъкнали на находката при утринната си разходка край нос Акротирия. На мястото имало минимум петдесет автомобилни гуми, които вместо да бъдат откарани на регламентирано бунище, били изсипани безусловно на линията. Доброволци, пристигнали на мястото, описват, че е съществувала действителна заплаха приливната вълна да повлече гумите във вътрешността в морето.

За случая е подаден сигнал и в Регионална инспекция за опазване на околната среда, и до локалната власт, и полицията. И до момента в който институциите се задействат, петнадесет мъже от Несебър, Равда и Поморие пристигнали на мястото с микробус, въжета и ръкавици и единствено за част са почистили крайбрежието.

„ По случая е формиран протокол. Поискали сме подпомагане от Министерство на вътрешните работи за определяне на причинителя “, сподели пред Дарик-Бургас шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Павел Маринов.

Чуйте още какво сподели той в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР