Южният украински пристанищен град Одеса е бил атакуван от въздуха

...
Южният украински пристанищен град Одеса е бил атакуван от въздуха
Коментари Харесай

Взривове над Одеса, удари по Запорожие

Южният украински пристанищен град Одеса е бил нападнат от въздуха тази нощ. В града са били чути няколко детонации, заяви украинската осведомителна организация " Укринформ ".

Не се дават на този стадий детайлности.

Преди това украинските военновъздушни сили предизвестиха за вероятни съветски офанзиви с крилати ракети, изстреляни от кораби в Черно море. Одеската военна администрация оповестява за офанзива с безпилотни летателни апарати.

Украйна оповестява и за съветски офанзиви в Запорожка област

Руски войски са направили серия от набези в централната украинска област Запорожие, употребявайки разнообразни оръжейни системи. По данни на украинския общоприет щаб от понеделник сутринта са употребявани минимум шест модифицирани зенитни ракети С-300. Освен това от неделя насам са били регистрирани 33 въздушни удара и 45 офанзиви от многоцелеви ракетни установки.

" В резултат на съветските терористични офанзиви бяха ранени цивилни жители и бяха нанесени вреди на жилищни къщи, търговски и административни здания и частни транспортни средства ", се споделя в отчета за обстановката на фронта на Генералния щаб от тази заран.

По данни на Генералния щаб съветските войски са се пробвали да спрат напредването на украинските елементи в региона южно от Запорожие и да си върнат изгубените позиции. Най-малко 30 обитаеми места са били обстрелвани от съветската артилерия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР