Южната ни съседка се отърсва от безпрезедентен 15-дневен ад и

...
Южната ни съседка се отърсва от безпрезедентен 15-дневен ад и
Коментари Харесай

Повечето пожари в Гърция - дело на човешка ръка frognews.bg

Южната ни съседка се отърсва от безпрезедентен 15-дневен пъкъл и мащабът на следствията се разкрива поетапно. Въпреки невижданите метеорологични условия и най-горещите в историята седмици през юли, по-голямата част от пожалите са били предовтратими, съобщи държавното управление. Някои от пожалите са зародили в резултат на " незаконна немарливост ", други - съзнателно. Според Василис Кикилиас, гръцкият министър на климатичните рецесии и гражданската отбрана тук-там част от пожарите са били разрастнати в допълнение от подпалвачи.

Пожарите убиха трима души и раниха 74 други. В сряда гръцките въоръжени сили оповестиха тридневен печал, откакто двама водачи от военновъздушните сили бяха убити, до момента в който се опитваха да гасят пламъци от аероплан. Летателният уред се разруши на остров Евия. В гасенето вземат участие и български огнеборци. 

Близо 20 000 души – най-вече туристи – бяха принудени да изоставен хотелите на Родос, най-силно засегнатия от пожарите остров, единствено за един ден. Операцията беше разказана като най-голямата евакуация, осъществявана в миналото в Гърция. По-рано тази седмица в някои региони на известната туристическа дестинация беше оповестено изключително състояние.

Докато пламъците към момента бушуват на Родос и островите Корфу и Евия, петък беше първият ден, в който службите за незабавна помощ не бяха в положение на висока подготвеност, като пожарната сподели, че обстановката най-сетне е почнала да се усъвършенства. 

VIDEO: As tens of thousands flee from fires in Greece, other Mediterranean countries are also struck by extreme heat and deadly wildfires.
— AFP News Agency (@AFP)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР