Южна Осетия, регион, който се отдели от Грузия и се

...
Южна Осетия, регион, който се отдели от Грузия и се
Коментари Харесай

Южна Осетия обмисля присъединяване към Русия

Южна Осетия, район, който се отдели от Грузия и се самопровъзгласи за " самостоятелна страна ", е разискал да стане част от Русия с представители на Москва, заяви в неделя съветската осведомителна организация РИА Новости, цитирайки от ръководителя на " Народното събрание " на Южна Осетия.

Русия призна Южна Осетия и различен отделил се район от Грузия, Абхазия, за самостоятелни страни през 2008 г ., откакто съветските войски отблъснаха грузинския опит да си върнат Южна Осетия в петдневна война през 2008 година Венецуела, Никарагуа, Науру и Сирия също ги признават за самостоятелни страни.

Западът упрекна Русия, че на процедура е анексирала Абхазия и Южна Осетия, представляващи една пета от територията на Грузия , а Тбилиси желае да си върне назад двата района.

" Обсъждаме всички тези въпроси в тясна съгласуваност с Русия, като вземаме поради нашите двустранни връзки и контракти ", сподели Алан Алборов, ръководител на " Народното събрание на Южна Осетия ", в отговор на въпрос за опцията за осъществяване на референдум за присъединение към Русия.

" Когато стигнем до тази концепция дружно с Руската федерация (за присъединение към Руската федерация), ще го създадем ", сподели Алборов, представен от РИА.

Подкрепяният от Русия водач на Южна Осетия Алан Гаглоев, че районът може да бъде публично включен в Русия, сподели РИА.

Южна Осетия се отдели от Грузия във война през 1991-92 година, в която починаха няколко хиляди души, и поддържа тесни връзки със прилежащия съветски район Северна Осетия. В двата района господства кавказкият народ осетинци, който има личен език, обвързван с фарси (персийския език).

Почти цялото население на Южна Осетия има съветски паспорти. Те употребяват съветската рубла като своя валута и стопанската система е подвластна от Русия.

от плановете  за осъществяване на плануван от неговия предходник за 17 юли 2022 година.

На 13 май 2022 година предшественикът на Гаглоев - Анатолий Бибилов, подписа декрет за осъществяване на референдум, изтъквайки " историческия блян " на района да се причисли към Русия.
 Медведев заприказва за анексия на Южна Осетия и Абхазия Обновена
Медведев заприказва за анексия на Южна Осетия и Абхазия

" Ако има основателни аргументи за това "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР