Южна Корея увеличава производството на оръжия, заемайки водеща позиция сред

...
Южна Корея увеличава производството на оръжия, заемайки водеща позиция сред
Коментари Харесай

Сеул превзема световния оръжеен пазар

Южна Корея усилва производството на оръжия, заемайки водеща позиция измежду страните, изнасящи оръжейни системи. Търсенето на корейските самоходни артилерийски установки K9 Thunder и други типове въоръжение внезапно се е нараснало след експлоадирането на войната в Украйна. За разлика от Съединени американски щати и техните съдружници, индустриалният комплекс на Сеул има капацитета да създава оръжия в къси периоди.   
Южна Корея сподели, че може да доставя оръжия по-бързо и с по-ниски разноски от доста от западните си съперници. " Това стана допустимо, тъй като ние поддържаме индустриалните линии и непрекъснато им осигуряваме първични материали и работна ръка ", съобщи Чхой Донг-бин, представител на южнокорейската компания Hanwha Aerospace.
Износът на оръжие от Южна Корея се е нараснал със 140% през 2022 година, като размерът на доставките за чужбина възлиза на рекордните 17,33 милиарда $. От 2017 до 2021 година южнокорейската отбранителна промишленост сподели най-хубави резултати в растежа измежду 25-те най-големи страни експортьорки на оръжия. Въпреки отхвърли на Сеул да доставя смъртоносни оръжия непосредствено на Украйна, страната е подготвена да попълни запасите на Съединени американски щати и техните съдружници.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР