Южна Корея суспендира части от своето споразумение от 2018 г.

...
Южна Корея суспендира части от своето споразумение от 2018 г.
Коментари Харесай

Шпионски сателит на Северна Корея: Юг частично суспендира военна сделка след изстрелването

Южна Корея суспендира елементи от своето съглашение от 2018 година със Севера, ориентирано към понижаване на военното напрежение.

Това идва, откакто Пхенян съобщи, че сполучливо е изстрелял шпионски спътник в космоса.

Премиерът Хан Дък- soo сподели, че изстрелването заплашва сигурността на Южна Корея.

Сеул съобщи, че ще възобнови наблюдателните полети по границата си със Северна Корея, нарушавайки зоната неразрешена за полети, открита от военните пакт.

Някои анализатори споделиха, че това развиване може да ескалира в допълнение напрежението.

, за което се твърди, че съдържа Шпионски спътник Malligyong-1, късно във вторник и приветства изстрелването като „ сполучливо “.

В сряда армията на Южна Корея удостовери, че спътникът е навлязъл в орбита, само че означи, че е прекомерно рано да се каже дали фактически действа, макар че и той, и Съединени американски щати остро осъдиха изстрелването.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Адриен Уотсън сподели, че този ход рискува " да дестабилизира обстановката със сигурността в района и отвън него. "

Разработването на работещ шпионски спътник е съществена част от петгодишния боен проект на Северна Корея, изложен от нейния водач Ким Чен Ун през януари 2021 година

Технологията на доктрина би могла да разреши на Пхенян да следи придвижването на американски и южнокорейски войски и оръжия на Корейския полуостров, позволявайки му да забележи входящи закани. Това също ще разреши на Севера да възнамерява нуклеарните си офанзиви с по-голяма акуратност.

 Ройтерс Ким Чен Ун гледа по какъв начин в далечината се изстрелва ракета Reuters Твърди се, че Ким Чен Ун е следил изстрелването на шпионския спътник < p class= " sc-eb7bd5f6-0 gDEGTg " > Космическата организация на Северна Корея, Националната администрация за аерокосмически технологии, съобщи, че изстрелването е опит да се укрепят качествата за самозащита на страната, изправена пред " рискови военни ходове " на нейните врагове. Пхенян добави, че възнамерява да изстреля още няколко шпионски спътника " в къс интервал от време ".

Някои анализатори са скептични по отношение на това дали спътникът е задоволително напреднал, с цел да бъде ефикасен. Jang Young-geun, който управлява ракетния център в Корейския проучвателен институт за национална тактика, предвижда, че като се имат поради минали опити, разграничителната дарба на сателитната камера " евентуално не е на равнище, което да разреши в детайли военно разузнаване. "

Въпреки това, сподели той, ниската разграничителна дарба е „ по-добра от нищо “, защото една офанзива – без значение от задачата – ще се нуждае от информация, с цел да бъде по-ефективна.

Анкит Панда, специалист по нуклеарна политика във Фондацията Карнеги за интернационален мир, също счита, че до момента в който спътникът може да усъвършенства успеваемостта на въоръжените сили на Северна Корея, той може противоположното има " стабилизиращ резултат " на полуострова.

" Това може да накара Пхенян да работи по-малко притеснително при рецесии ", сподели той. „ Например, може да употребява спътниците си, с цел да ревизира дали Съединени американски щати и Южна Корея в действителност не усилват силите си, с цел да се приготвят за огромна офанзива. “

Север твърди, че е сполучлив след две несполучливи изстрелвания

Това е третият опит на Севера тази година да изведе шпионски спътник в орбита, откакто два предходни опита през май и август се провалиха. Южнокорейски чиновници споделиха, че имат вяра, че Пхенян е получил техническа поддръжка от Москва, което му е разрешило да преодолее трудностите, довели до предходните му неуспехи.

Когато в Восточни галактически център в Далечния изток на Русия през септември съветският водач загатна, че ще помогне на господин Ким да построи спътници. Съединени американски щати и Южна Корея считат, че Северът изпраща на Русия оръжия, които да употребява в Украйна, и че Москва може да се е съгласила да показа своя боен опит в подмяна.

Но господин Панда сподели, че няма доказателства, че Пхенян е получил техническа помощ от Русия и я е приложил. „ Това беше третият опит за изстрелване на Северна Корея и те от известно време правят свои лични проучвания и разработки на галактически системи “, означи господин Панда.

 Reuters Ким Чен Организация на обединените нации и Владимир Путин Reuters Не е ясно дали Русия оказа помощ на Северна Корея да изстреля шпионски спътник

Джо Би Юн, асоцииран теоретичен помощник в Корейския институт за разбор на защитата (KIDA), добави, че времето е прекомерно лимитирано за Русия да са дали технология, „ изменяща играта “, само че че в бъдеще може да се чакат „ обилни прехвърляния “.

Г-н Ким и тогавашният президент на Южна Корея Мун Дже- в подписаха Всеобхватното военно съглашение през 2018 година в опит да деескалират напрежението сред двете си страни и да предотвратят експлоадирането на спор. Той ограничи военните придвижвания от двете страни покрай границата, отстрани охранителните постове, забрани тренировките с бойна пукотевица и сътвори неразрешена за полети зона.

Но южнокорейският държавното управление неотдавна твърдеше, че договорката го прави уязвимо за нахлуване, като му не разрешава да лети със самолети за наблюдаване и разследващи дронове по границата.

Членове на Националната Съветът за сигурност се събра в ранните часове на сряда сутринта, последван от шефовете на защитата и кабинета. Всички се съгласиха, че страната би трябвало да възобнови интервенциите по наблюдаване по границата с неотложен резултат и с поддръжката на президента.

Това засилено наблюдаване ще разреши на Юга да следи севернокорейските аванпостове и далекобойна артилерия, скрита преди този момент зад планинските й скатове. Понастоящем Сеул разчита на шпионски спътници на Съединени американски щати, с цел да следи Севера, само че възнамерява да изстреля първия си личен модел в космоса в края на ноември.

Някои анализатори предизвестяват, че прекъсването на военния пакт може да ескалира напрежението и да направи трансграничните конфликти по-вероятни.

Хонг Мин от Корейския институт за национално обединяване уточни че договорката е понижила доста броя на трансграничните произшествия и е съумяла да възпре Севера. Той сподели, че Сеул рискува да му даде „ оправданието за осъществяване на по-нататъшни провокации “. отбелязвайки, че Пхенян постоянно изстрелва ракети от 2022 година насам. „ Цикълът на провокациите към този момент е обновен. Южна Корея трябваше да отговори по някое време. “

Азия, Южна Корея, връзките сред Северна Корея и Южна КореяСеверна Корея Свързани Още Начало Новини Спорт Бизнес Иновации КултураПътуванеЗемяВидео На живоBBC ShopBBC на други езициУсловия за ползванеЗа BBC Поверителност Политика Бисквитки Достъпност Помощ Свържете се с BBC Рекламирайте с нас Избор на реклами/ Не продавайте моята информация

Авторско право 2023 BBC. Всички права непокътнати. BBC не носи отговорност за наличието на външни уеб сайтове.

Условия за бета версията Като употребявате бета уеб страницата, вие се съгласявате, че това потребление е на ваш личен риск и знаете, че бета уеб сайтът може да включва известни или незнайни бъгове или неточности, че нямаме обвързване да предоставяме този Бета уебсайт против или гратис за какъвто и да е интервал от време, нито въобще да го вършим наличен, и че нищо в тези Условия за Бета или потреблението от Ваша страна на Бета Сайта не основава трудово правно отношение сред вас и нас. Бета уеб сайтът се дава на правилото „ както е “ и „ както е разполагаем “ и ние не ви даваме никаква гаранция от какъвто и да е тип, експлицитна или подразбираща се.

В при положение на несъгласие сред тези условия за бета версия и изискванията за потребление на BBC, тези условия за бета версия имат преимущество.

NewsWorldUKBusinessInnovationCultureTravelEarthClimate Solutions
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР