Южна Корея ще разработи нова усъвършенствана управляема ракета, която ще

...
Южна Корея ще разработи нова усъвършенствана управляема ракета, която ще
Коментари Харесай

Южна Корея разработва нови ракети за поразяване на цели в КНДР

Южна Корея ще създаде " нова усъвършенствана управляема ракета ", която ще може да поразява севернокорейските " артилерийски оръдия с огромен обхват, скрити в пещери " , оповестява организация " Йонхап ".

Този ход идва в отговор на неотдавнашния, на който режимът показа нови ракетни установки.

Администрацията на програмата за отбранителни придобивки на Сеул показва, че новата ракета ще се изстрелва от мобилни пускови установки, което ще усъвършенства нейната маневреност. Нейният обхват ще бъде 300 км в съпоставяне със сегашните южнокорейски ракети земя-земя, които имат обхват от 180 км.
 Южна Корея заяви за балон на КНДР в небето си
Южна Корея заяви за балон на КНДР в небето си

Балонът е летял няколко часа във въздушното пространство на Юга през вчерашния ден

Междувременно бе обявено, че във вторник Съединените щати и Южна Корея са провели военни учения за битка с дронове.

Те са се състояли във военновъздушната база Кунсан в азиатската страна и са включвали симулирани офанзиви с дронове и инспекция на оборудването.

Учения са част от взаимните старания на Съединени американски щати и Южна Корея за повишение на военната подготвеност при положение на нахлуване от Северна Корея.
 Престрелки с артилерия сред Северна и Южна Корея
Престрелки с артилерия сред Северна и Южна Корея

Напрежение в района

Напрежението сред двете Кореи се увеличи, откакто предходната година С еверът организира рекорден брой ракетни проби , а Югът се причисли към съдружниците на Съединени американски щати във военни демонстрации на мощ.

навлязоха в територията на Южна Корея на 26 декември, в това число в към канцеларията на южнокорейския президент в Сеул.

Това накара южнокорейските военни да вдигнат изтребители и хеликоптери. които летяха над Юга с часове и беше остро разкритикувана за неуспеха си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР