Южна Корея ще предостави по-голяма военна и хуманитарна помощ на

...
Южна Корея ще предостави по-голяма военна и хуманитарна помощ на
Коментари Харесай

Южна Корея ще предостави по-голяма военна и хуманитарна помощ на Украйна

Южна Корея ще даде по-голяма военна и филантропична помощ на Украйна против съветската експанзия, заяви президентът Юн Сук-йол. Той беседва с украинския водач Володимир Зеленски по време на изненадващо дойде в Киев. Досега Южна Корея, която е деветият експортьор на оръжие в света, дава на Киев само бронежилетки и каски. Граничните служби на Украйна потвърдиха, че наемници от частната формация " Вагнер " са пристигнали в Беларус от Русия. В ход е оценка на техния брой, местата на дислокация и поставените цели, показва Киев.

По непотвърдени данни рано през днешния ден към 60 автомобила на частната наемническа формация " Вагнер " са пресекли граници на Беларус. Ден по-рано Минск разгласи, че бойци на " Вагнер " към този момент служат като военни инструктури на беларуските сили за защита. Обучението се организира край град Осиповичи, на 85 километра югоизточно от беларуската столица.

" Много е забавно да ги слушаме, те са взели участие в бойни дейности. Несъмнено това е потребен опит за нашата беларуска войска, тъй като ние не сме взели участие във военни дейности след края на войната в Афганистан ", споделя беларуски боец.

Тази седмица съветският президент Владимир Путин заяви, че водачът на " Вагнер " Пригожин е отхвърлил предложение неговите бойци да се влеят в съветската войска като като постоянна част. Според Путин на диалозите в Кремъл на 29 юни доста от командирите на групировката са се съгласили да останат под управлението на действителния водач на " Вагнер " Андрей Трошев. Според някои източници той извършва функционалностите на началник-щаб. Пригожин обаче е отвърнал, че хората му не са съгласни с това решение.

Руският президент е добавил, че " Вагнер " юридически " не съществува ", тъй като групировката не е публично приета. Според него, този сложен въпрос би трябвало да бъде разискван в съветския парламент. Според Би Би Си, Кремъл се пробва да забие чеп сред редовите бойци на " Вагнер " и водача на групировката, за което говорели и опитите на съветските държавни медии да дискредитират Пригожин. След прекратения протест от 23 юни известията за неговото местоположение са спорни. Американският президент Джо Байдън не подмина новия статут на Пригожин.

" На негово място щях да внимавам какво хапвам, щях да си проследявам менюто. Шегата обаче настрани, аз не знам и не мисля, че някой от нас знае сигурно какво е бъдещето на Пригожин в Русия ", съобщи Джо Байдън - президент на Съединени американски щати.

Пригожин е някогашен доближен на съветския президент и беше прочут и като " готвача на Путин " поради договорите му за кетъринг с Кремъл. Разривът с властта пристигна след обществени рецензии против Министерството на защитата в Москва за метода на водене на войната в Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР