Южна Корея ще инвестира почти 7 млрд. долара в изкуствен

...
Южна Корея ще инвестира почти 7 млрд. долара в изкуствен
Коментари Харесай

Южна Корея ще инвестира 7 милиарда долара в изкуствен интелект до 2027 г.

Южна Корея ще влага съвсем 7 милиарда $ в изкуствен интелект до 2027 година в опит да се трансформира в международен водач в региона на авангардните полупроводници, съобщи президентът Юн Сук Йол.


Страната е дом на Samsung и SK Hynix - двата най-големи производителя на чипове за памет в света, в това число висококачествената високоскоростна памет (HBM), употребена в хардуера, който зарежда изкуствения разсъдък.

Полупроводниковата промишленост е основен дирек на южнокорейската стопанска система, учредена на износа. Юн съобщи на високопоставена среща на публични лица и ръководители на софтуерния бранш, че неговата администрация желае страната да бъде водеща в света в производството на чипове за ИИ.

" Няма да е пресилено да се каже, че бъдещето на полупроводниковата промишленост зависи от ИИ ", сподели Юн, съобщи Агенция Франс Прес.

" До 2027 година ще влагаме 9,4 трилиона вона (6,94 милиарда долара) в региона на ИИ и полупроводниците с ИИ " и ще създадем обособен фонд на стойност 1,4 трилиона вона (1 милиарда долара), " с цел да подпомогнем растежа на новаторските компании за полупроводници с ИИ ", добави той.

На срещата участваха представители на Samsung, SK Hynix, софтуерния колос Naver и стартъпа за чипове с изкуствен интелект SAPEON.

Полупроводниците са в основата на международната стопанска система и се употребяват във всичко - от кухненски уреди и мобилни телефони до коли и оръжия.

Търсенето на усъвършенствани чипове, които зареждат системите за изкуствен интелект, внезапно набъбна с помощта на триумфа на ChatGPT и други артикули с генеративен изкуствен интелект. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР