Южна Корея регистрира най-големия брой новозаразени с новия коронавирус (COVID-19)

...
Южна Корея регистрира най-големия брой новозаразени с новия коронавирус (COVID-19)
Коментари Харесай

Южна Корея отчете най-голям брой новозаразени с коронавирус от месец

Южна Корея записва най-големия брой новозаразени с новия ковид (COVID-19) от месец насам, откакто се е появило ново огнище на болест в квартал с нощни клубове в столицата Сеул, оповестява " Франс прес ".

Здравните управляващи в страната оповестиха за 35 новозаразени, с което общият брой на инфектираните от началото на епидемията в Южна Корея към този момент е 10 909 души, от които са умряли 256 души.

Страната е считана за модел в битката против новия ковид.

Нормалният темп на живот последователно се възобновяваше от една седмица, само че през уикенда Сеул, прилежащата провинция Кьонги-до и близкият град Инчон подредиха затварянето на клубове и питейни заведения, опасявайки се от втора вълна от заразяване.

Кметът на Сеул заяви в " Туитър ", че до през днешния ден сутринта са открити 85 инфектирани, които са контактували с 29-годишен инфектиран мъж, откакто при започване на май посетил пет нощни заведения в квартала с централизация на нощни клубове.

Властите на столичния град приканиха всички, които са посещавали квартала през последните две седмици, да се тестват. Здравните управляващи се пробват да открият " хиляди хора ", посещавали въпросните нощни заведения. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР