Южна Корея планира да сформира дипломатическа мисия към НАТО в

...
Южна Корея планира да сформира дипломатическа мисия към НАТО в
Коментари Харесай

Южна Корея се сближава с НАТО

Южна Корея възнамерява да образува дипломатическа задача към НАТО в Брюксел, оповестява " Ройтерс ".

Причината е упоритостта на Сеул да ускори партньорството си с Алианса и да играе по-голяма роля на международната сцена.

Говорейки за плануваното наличие на президента Юн Сук Йел на среща на НАТО този месец, съветникът по националната сигурност Ким Сун Хан съобщи, че страната му ще се стреми да ускори връзките си с членовете на НАТО поради " непредсказуемата " интернационална обстановка.

Като част от напъните Южна Корея договаря с Алианса за продан на информация, комбинирани учения и взаимни проучвания за противопоставяне на зараждащи закани за сигурността, разясни той.

Новият южнокорейски президент, който встъпи в служба през май, съобщи, че главната му външнополитическа цел е да трансформира Южна Корея в " световна съществена страна " с фокус върху насърчаването на свободата, мира и просперитета въз основа на нейните либерално-демократични полезности.

Въпреки че се чака срещата в Мадрид на 29-30 юни да бъде фокусирана върху украинската рецесия, Юн възнамерява да ускори интернационалното съдействие против нуклеарната стратегия на Северна Корея, заяви Ким.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг към този момент съобщи, че се чака на идната среща на върха да се реализира съглашение за пакет помощ за Украйна, който ще помогне на страната да премине от остарялото въоръжение от руско време към общоприетото съоръжение на НАТО.

Южна Корея възнамерява да разгласи спомагателна филантропична поддръжка за Украйна на срещата, само че Сеул не обмисля смъртоносна военна помощ.

Служител на президентството оповестява, че президентът може да организира и тристранна среща със своите сътрудници от Съединени американски щати и Япония в коридорите на срещата на върха на НАТО. Той посочи, че наличието на Юн не съставлява политика против Китай или Русия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР