Южна Корея планира да изхарчи 114.1 трлн. вона или 94.6

...
Южна Корея планира да изхарчи 114.1 трлн. вона или 94.6
Коментари Харесай

Южна Корея излиза от кризата със „зелени“ инвестиции за 95 млрд. долара

Южна Корея възнамерява да изхарчи 114.1 трлн. вона или 94.6 милиарда $ за основаването на 1.9 млн. нови работни места и стабилизирането на стопанската система след пандемията от новия ковид, като средствата са планувани главно за „ зелени “ вложения, съобщи „ Ройтерс “.

6-годишният проект, наименуван „ Нова зелена договорка “, ще построи цифрова инфраструктура и по-голяма сигурност у безработните, както и ще намали силната зависимост на страната от изкопаеми горива. „ Пандемията от ковид още един път удостовери потребността от отговор на климатичните промени “, разяснява президентът Мун Дже-ин.

Четвъртата по величина стопанска система в Азия планува вложения в интелигентни мрежи за по-ефективно ръководство на електрическа енергия, поощряване на отдалечените медицински услуги, бизнес политика за работа от у дома, както и образуването на онлайн учебни заведения, основани на безжични мрежи от новото пето потомство (5G), като в същото време се дават и данъчни облекчения на телекомите, с които се подписа договорка за апаратура на системите.

Амбициозната цел е с тези ограничения да се постигнат нулеви излъчвания до 2050 година. Предвижда се и въвеждане на въглероден налог.

Очаква се до 2025-а по пътищата на Южна Корея към този момент да се движат 1.13 млн. електрически транспортни средства, както и 200 хиляди водородни.

Миналата седмица управляващите в столицата Сеул оповестиха, че ще заделят 2.6 трлн. вона за своя лична версия на „ Нова зелена сделка “ с обещанието, че през идващите 6 години малко повече от половината рейсове от градския превоз ще се зареждат с ток и водород. За същия интервал се възнамерява и построяването на над 4 хиляди станции за зареждане.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР