Южна Корея омаловажи заплахите на Севера да се оттегли от

...
Южна Корея омаловажи заплахите на Севера да се оттегли от
Коментари Харесай

Южна Корея омаловажи заплахите на Севера да отмени двустранните преговори


Южна Корея омаловажи заканите на Севера да се отдръпна от двустранните договаряния, съобщи Асошиейтед прес.

Вярваме, че Северна Корея остава ангажирана с подобряването на нашите връзки, сподели представител на южнокорейското министерство на националното обединяване.

По-рано Пхенян разкритикува остро почнали американско-южнокорейски военни учения и даде да се разбере, че няма да се върне на масата на договарянията със Сеул, до момента в който настояванията му не бъдат изпълнени.

Цитираният южнокорейски представител изрази очакване Северът да съблюдава споразуменията, реализирани на междукорейската среща на върха в края на предишния месец.

Тогава севернокорейският водач Ким Чен-ун и южнокорейският президент Мун Дже-ин дадоха несигурно заричане за " цялостна денуклеаризация " на полуострова, отбелязва АП.

Северът анулира планувани за 16 май диалози с високопоставени представители на Юга и заплаши да се откаже от плануваната за идния месец в Сингапур историческа среща сред Ким и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, като предизвести, че няма да разреши да бъде заставен да изостави едностранно нуклеарната си оръжейна стратегия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР