Южна Корея официално премахна забраната за внос на секс кукли,

...
Южна Корея официално премахна забраната за внос на секс кукли,
Коментари Харесай

Южна Корея разреши вноса на секс кукли

Южна Корея публично отстрани възбраната за импорт на секс кукли, оповестява AP.

Така страната се пробва да сложикрай на дългогодишния спор за това до каква степен държавното управление може да се намесва в персоналния живот, написа.

Въпреки че няма експлицитни закони или разпореждания, забраняващи вноса на секс кукли в Южна Корея, хиляди сходни артикули са били арестувани от митническите управляващи през годините, цитирайки противоречива уговорка в закона, която не разрешава вноса на артикули, " увреждащи красивите обичаи на страната и публичния морал ”.

Вносителите на артикули за възрастни заведоха редица каузи по тези случаи, като множеството от тях бяха извоювани, а съдилищата подредиха на митниците да освободят иззетите секс кукли с аргумента, че те се употребяват само в персоналните пространства на хората и не уронват човешкото достолепие.

В понеделник Корейската митническа работа съобщи в изказване, че е почнала да ползва модифицирани насоки за вноса на секс кукли за възрастни в действителен размер. Властите обаче прецизират, че въпреки всичко ще забранят категорично вноса на секс кукли, наподобяващи деца, както и на такива, които употребяват облиците на действителни персони.

Въпреки че решението отразява бавните, само че постепенни стъпки на Южна Корея за ограничение на намесата на страната в персоналния живот, някои консерватинти организации се опълчват на свободната търговия със секс кукли, защото считат, че тези артикули задълбочават половата обективизация на дамите и подкопават публичния морал.

Южнокорейската компания Carenshare, която внася секс кукли, разгласява публично изказване, в което се показва, че решението на митническата работа да вдигне възбраната за импорт е вярно, само че прекомерно закъсняло. Компанията съобщи, че е претърпяла големи загуби и че Южна Корея би трябвало да реформира други разпореждания, които имат негативно влияние върху стопанската система.

Южнокорейските управляващи не подхващат ограничения против продажбата на секс куклите, създадени в страната, само че тяхното качество като цяло е по-ниско от това на вносните, споделя още шефът на онлайн магазина на компанията Лий Сан Джин, представен от AP.

Carenshare е завела обособени правосъдни искове за обезщетение от държавното управление, защото доста от върнатите от митниците секс кукли са станали неизползваеми, откакто две години са престояли в складовете.

Митническите служби евентуално държат над 1000 секс кукли, които са били изпратени в Южна Корея от 2018 година насам.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР