Южна Корея обмисля частично спиране на междукорейско военно споразумение от

...
Южна Корея обмисля частично спиране на междукорейско военно споразумение от
Коментари Харесай

Сеул обмисля спиране на междукорейско военно споразумение от 2018 г.

Южна Корея обмисля отчасти прекъсване на междукорейско военно съглашение от 2018 г . като защитна мярка против провокациите на Северна Корея. Това ще бъде направено, при положение, чесе  направи трети опит за изстрелване на шпионски спътник, оповестява " Йонхап ".

Военното съглашение приканва за основаване на буферни зони и неразрешени за полети зони покрай междукорейската граница , с цел да се забрани артилерийската пукотевица, военноморските учения и дейностите по наблюдаване, с цел да се предотвратят конфликти сред двете Кореи.

" Правителството обмисля прекъсването на някои разпореждания от междукорейското военно съглашение като защитна мярка против севернокорейските провокации ", сподели почитан държавен чиновник при изискване за анонимност, базирайки се на продължаващи полемики.

Една от ограниченията, които сега се разискват, включва опцията за обновяване на дейностите по наблюдаване наоколо до граничните региони, ако Северна Корея изстреля боен шпионски спътник, съгласно длъжностното лице.

Споразумението не разрешава полетите на безпилотни летателни апарати в границите на 10 километра от западния район и 15 километра от източния район от Военната демаркационна линия.

Последният ход идва, защото се счита, че Северна Корея е в последния стадий от подготовката си да се опита  в орбита след два несполучливи опита надлежно през май и август.
 Съединени американски щати и Южна Корея преразглеждат тактиката за въздържане на Северна Корея
Съединени американски щати и Южна Корея преразглеждат тактиката за въздържане на Северна Корея

Министрите на защитата на Южна Корея и Съединени американски щати подписаха обновената Адаптирана тактика за въздържане

Министърът на защитата Шин Уон-сик неведнъж е призовавал за прекъсване на пакта, откогато встъпи в служба предишния месец, базирайки се на неговите ограничавания на опциите за наблюдаване.

Припомняме, че той изясни позицията на Сеул по време на срещата си с държавния секретар на Съединени американски щати Лойд Остин в понеделник.

По време на взаимна конференция Остин сподели, че той и Шин са обменили отзиви по въпроса и са се " разбрали да продължат консултациите и отсега нататък ".

Южна Корея осъди изстрелването на спътник от Пхенян като провокация и нарушаване на санкционните резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, забраняващи потреблението на технологии за балистични ракети.
 КНДР видя предизвикателство във военна среща на Южна Корея-ООН
КНДР видя предизвикателство във военна среща на Южна Корея-ООН

Южна Корея и 17 държави-членки ще проведат първата си среща на ръководители и представители на защитата във вторник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР