Южна Корея игра смело, но загуби с 2:3 от Гана

...
Южна Корея игра смело, но загуби с 2:3 от Гана
Коментари Харесай

Гана пропиля 2 гола аванс срещу Корея, но успя да спечели ма...

Южна Корея игра самоуверено, само че загуби с 2:3 от Гана в мач от група " H " на Мондиал 2022, игран на стадион " Едюкейшън Сити ". Това дава добър късмет на африканския състав да се пребори за място на осминафиналите.

В 17-ата минута корейците имаха искания за игра с ръка на Мохамед Салису в наказателното поле, само че при повторенията се видя, че той е работил чисто. В 24-ата отборът на Ото Адо откри резултата. Тогава Гана стигна до статично състояние. Топката беше центрирана, Сьонг-Гю Ким не се намеси добре и настана блъсканица в наказателното поле на корейците, с цел да може Салису от близко да я пратио във вратата им - 1:0. Това даде подтик в играта на Гана и в 34-ата африканците вкараха втори гол. Джордан Аю хвърли отличен извеждащ пас към Мохамед Кудус, който от близко ваправи 2:0.

В последната минута от добавеното време Ву-Йонг стреля рисково от свободен удар, само че край вратата на Ати - навън.

Първият късмет през втората част беше за Гана, откакто Тарик Лампти с лекост финтира двама съперникови футболисти и шутира с левия крайник, само че много неопределено. В 53-ата Ги-Сунг Чо отигра центриране с глава, а Лоуранс Ати направи зрелищно избавяне. Пет по-късно корейците понижиха пасива си, откакто откраднаха топката вляво на Лампти. Топката беше открадната вляво и доставена за Ги-Сунг Чо, който изпревари Амарти и от близко с глава осъществя - 1:2.

Шеметните минути за корейците продължиха и в 61-ата минута те изравниха резултата. Хюн-мин Сон даде подаване към Джи-Сунг Ким, който центрира превъзходно към Ги-Сунг Чо. Централният нападател на Южна Корея спомогна да надскочи Менса и Салису и още веднъж с глава осъществя за повторно за тима, воден от Пауло Бенто.

И до момента в който корейците бяха в въодушевление, то Гана още веднъж излезе напред в резултата отново в 69-ата минута. Менса бе изведен вляво отлично от Томас Партей и видя непокрития Иняки Уилямс в наказателното поле на Южна Корея. Нападателят не засече топката и се размина с нея, само че зад него беше Мохамед Кудус, който с компактен удар отново прати " черните звезди " напред в резултата - 3:2 за Гана!

Корейците се активизираха и още веднъж бяха в търсене на изравнителен гол, а четвърт час преди края удар на Хюн-мин Сон беше блокиран. Секунди по-късно ганайците почистиха топката от голлинията, откакто Джин-Су Ким шутира по диагонала, само че Менса изрита напред.

Шест преди края Сон не съумя да нанесе прекрасен удар по топката, но тя отиде вляво към Джин-Су Ким, само че и неговият шут отлетя над напречната греда. В добавените 10 минути на срещата Сунг Чо нападна от два метра с глава центрирана топка, само че Ати излезе и с една игра я продължи обратно, с цел да не може нападателят на корейците да играе с нея. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР