Южна Корея и САЩ обсъждат възможно съвместно планиране и учения

...
Южна Корея и САЩ обсъждат възможно съвместно планиране и учения
Коментари Харесай

Сеул и Вашингтон планират учения с използване на ядрени оръжия на САЩ

Южна Корея и Съединени американски щати разискват допустимо взаимно обмисляне и учения с потребление на американски нуклеарни средства заради възходящата интензивност на нуклеарни и ракетни закани от Северна Корея, съобщи южнокорейският президент Юн Сук-йол в изявление, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Вестник " Чосун илбо " цитира Юн да споделя, че взаимното обмисляне

и осъществяване на учения ще бъдат ориентирани към по-ефективно осъществяване на " разширеното въздържане " на Съединени американски щати.

Терминът значи способността на американската войска, изключително на нуклеарните ѝ сили, да възпира набези против американски съдружници.

" Ядрените оръжия принадлежат на Съединените щати, само че планирането, обменът на информация, ученията и образованието би трябвало да бъдат провеждани взаимно от Южна Корея и Съединените щати ", съобщи Юн и добави, че Вашингтон също е " много позитивно надъхан " към концепцията.

Забележките на южнокорейския президент идват ден откакто севернокорейските държавни медии оповестиха ,

че Ким Чен Ун е призовал за създаване на нови междуконтинентални балистични ракети и по-голям нуклеарен боеприпас, с цел да се опълчват на заканите от страна на Съединени американски щати на фона на възходящото напрежение сред Пхенян и Сеул.

Вчера Северна Корея изстреля балистична ракета с дребен обхват

край източното си крайбрежие в рядко срещан оръжеен тест късно през нощта на Нова година.

На фона на диалозите за личното нуклеарно въоръжение на Южна Корея, Юн съобщи, че поддържането на Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия остава значимо.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР