Южна Корея е спряла излъчването на пропаганда чрез високоговорители по

...
Южна Корея е спряла излъчването на пропаганда чрез високоговорители по
Коментари Харесай

Южна Корея спря високоговорителите, излъчващи пропаганда по границата със Северна Корея

Южна Корея е спряла излъчването на агитация посредством високоговорители по границата със Северна Корея, преди диалозите на най-високо ниво по-късно тази седмица, оповестяват международните информационни организации.

Южна Корея е разположила десетки високоговорители по границата, които излъчват мощно всичко от актуалната корейска поп музика до сериозни информации за Севера.

Излъчванията по високоговорителите могат да бъдат чути от граничарите на Северна Корея, ситуирани по границата, както и от цивилни в региона.

Властите в Сеул акцентираха, че изключването им ще подкрепи за основаването на подобаващата атмосфера за диалозите в петък.

Северна Корея има своя лична система от представители границата, по които се излъчват информации, сериозни към Сеул и неговите съдружници. Все още не е известно дали комунистическата страна ще последва образеца и ще ги спре.

Стъпката на Южна Корея целяла да " облекчи военното напрежение сред двете Кореи и да подкрепи помирителна атмосфера за срещата на върха ", уточни представителят на южнокорейското държавно управление, като посочи, че високоговорителите им са били спрени в ранните утринни часове тамошно време.

" Надяваме се, че това решение ще накара двете Корея да прекратят взаимните рецензии и агитация против една против друга, а също по този начин ще допринесат за основаването на мир и ново начало ", допълват южнокорейските управляващи.

Северна Корея разгласи през уикенда, че замразява нуклеарните си тествания и затваря нуклеарния си полигон. Изненадващото известие пристигна, до момента в който комунистическата страна се приготвя за исторически диалози с Южна Корея и Съединени американски щати.

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин назова решението на Пхенян " значимо решение по пътя към цялостно унищожаване на нуклеарните оръжия на Корейския полуостров ".

Севернокорейският водач Ким Чен-ун би трябвало да се срещне с Мун Дже-ин в петък в село Панмунджом в Демилитаризираната зона, което ще е първата среща на върха сред водачите на двете Кореи от повече от десетилетие.

Ким също би трябвало да се срещне с американския президент Доналд Тръмп в края на май или началото на юни. Това ще бъде първата среща сред настоящи водачи на Северна Корея и Съединени американски щати в историята.

Пропагандните предавания на Южна Корея се организират от края на Корейската война насам. Идеята е да бъдат уверени севернокорейските бойци да се усъмнят в това, което им споделят техните водачи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР