Южна Корея е първата страна, която ще пусне в търговската

...
Южна Корея е първата страна, която ще пусне в търговската
Коментари Харесай

Южна Корея изпревари САЩ и Китай в надпреварата за 5G мрежа

Южна Корея е първата страна, която ще пусне в комерсиалната мрежа 5G услугите от ново измерение, като внедрява най-новата технология със смарт телефона Samsung Galaxy S10.

Една от страните с най-голямо произвеждане на смарт телефони се състезава с Китай и Съединени американски щати да направи 5G технологията налична за потребителите, написа Reuters. Южна Корея се надява нововъведението да е пробив в области като интелигентните градове, самостоятелните коли и да подтиква икономическия ѝ напредък.

" От изключително значение е, че южнокорейските телекомуникационни компании дават услуги и мрежи, отговарящи на стандарта, натрапен от клиентите във връзка с скоростта и качеството ", сподели Рей Янг, изпълнителен шеф на най-големия мобилен оператор в страната SK Telecom.

По думите му 5G технологията ще промени игралната промишленост, защото игрите ще са напълно налични на смарт телефоните, тъй като към този момент забавянето ще е минимално.

Технологията е 20 пъти по-бърза от позната 4G мрежа и е по-добрия вид за поддържането на изкуствен интелект и виртуална действителност с ниска инертност.
 Кои страни и компании водят в надпреварата за 5G?
Кои страни и компании водят в надпреварата за 5G?

В очакване на технологията от ново потомство

Южнокорейските телекомуникационни снабдители са похарчили милиарди за меркетинг на новата технология и това е дало резултати. SK Telecom сподели първите си клиенти на 5G услугата, от които K-pop звезди и златен олимпийски първенец.

SK Telecom работи с " мемори чипове ", правени в нейното поделение SK Hynix, с което могат да изградят мощно цифровизирана фабрика, употребявайки 5G технологията. До края на 2019 година мобилният оператор, който има 27 милиона консуматори, чака клиентите на 5G услугата да стигнат до 1 милион.

Друг по-малък оператор на южнокорейския пазар KT Corp се чака да предложи проект с четиригодишни вноски, с цел да могат потребителите да купят и изплащат 5G устройства.

Samsung беше първият производител, който показа 5G телефон през февруари, а точно Galaxy S10. По-малката южнокорейска компания LG също възнамерява да пусне своя 5G смарт телефон по-късно този месец.

Очаква се първите 5G услуги за потребителите в Съединени американски щати да бъдат налични в два града на 11 април, предоставени от телекомуникационния конгломрат Verizon.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР