Южна България ще си има детска болница и тя ще

...
Южна България ще си има детска болница и тя ще
Коментари Харесай

В Пловдив ще има детска болница в рамките на УМБАЛ Свети Георги, строят я за 17 млн. лв.

Южна България ще си има детска болница и тя ще бъде издигната на територията на УМБАЛ Св. Георги. Сградата ще е на 7 етажа. В болничното заведение ще има с изключение на педиатрия и отделения за онкология за деца и възрастни. Това стана ясно при започване на съвещанието на Министерския съвет през днешния ден.
С близо 17 млн. лв. ще се усили капиталът на УМБАЛ " Свети Георги " АД - Пловдив, реши държавното управление след къс анонс на здравния министър за измененията в бюджета на повереното му ведомство.
Парите ще бъдат отпуснати от държавния бюджет, като увеличението на капитала за болничното заведение ще се извърши посредством издаването на нови акции.
Министър Кирил Ананиев даде обещание " съвременно детско лечебно заведение в град Пловдив ".
" По-разбираемо да го кажем - вършим детска болница за Южна България. Това вършим в Пловдив. Аз съм уверен, че и в София ще има детска болница скоро ", съобщи министър председателят Бойко Борисов.
УМБАЛ Св. Георги е лечебно заведение комерсиално сдружение със 100% държавно присъединяване и негов принципал е министерството на опазването на здравето.
Вчера в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов анонсира положителната вест, като посочи, че парите ще дойдат от фискалния запас, а през днешния ден Борисов изясни: " Вчера изпратих Горанов да види терена и опциите. Можем да си го позволим, а и децата заслужават. Аз съм уверен, че и в София ще има детска болница скоро, стартира работата по нея, а в Пловдив - тя е в двора на сегашната болница, там няма какво да ни стопира "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР