Южна Африка трябва да продължи да се бори с инфлацията,

...
Южна Африка трябва да продължи да се бори с инфлацията,
Коментари Харесай

Шефът на централната банка на Южна Африка сигнализира за предпазливост при намаляване на лихвените проценти

Южна Африка би трябвало да продължи да се бори с инфлацията, даже когато централните банки в други нововъзникващи пазари подхващат дейности за понижаване на лихвените проценти, сподели шефът на централната банка на страната.

Ръководителят на Южноафриканската аварийна банка Лесетя Кганяго сподели пред Financial Times в изявление, че „ работата по укротяването на инфлацията към момента не е свършена “ в най-индустриалната стопанска система на Африка, макар че сътрудниците от централната банка на други места алармират, че имат вяра, че най-лошото от покачването на цените е отминало.

Чили и Бразилия са измежду централните банки на нововъзникващите пазари, които усилиха темпото на понижаване на лихвените проценти, откакто като цяло изпревариха развитите стопански системи в стягането на паричната политика през последните години, когато световната инфлация стартира да нараства.

Но политиците в други разрастващи се стопански системи, в това число Филипините и Индия, до момента се въздържаха заради опасения за поте...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР