Южна Африка стана първата държава на континента, която регистрира повече

...
Южна Африка стана първата държава на континента, която регистрира повече
Коментари Харесай

Южна Африка с над 1 млн. заразени с COVID-19

Южна Африка стана първата страна на континента, която записва повече от един милион случаи на инфектирани с , съобщи Би Би Си.
Информацията идва дни откакто управляващите потвърдиха, че е открит нов, по-бързо разпространяващ се вид на ковид, съобщи БГНЕС.
Някои лечебни заведения и медицински центрове оповестяват за голям растеж на новоприетите в лечебни заведения, което натоварва мощно здравната система.
 Борисов: Ваксината ще стане като санирането - след това ще видят какъв брой е хубаво Борисов: Ваксината ще стане като санирането - след това ще видят какъв брой е хубаво
Ваксината ще стане като санирането - първоначално ще минават емисари да плашат хората, след това ще видят какъв брой е хубаво. Това сподели министър председателят...
Очаква се президентът Кирил Рамафоса да разгласи по-строги ограничавания, с цел да предотврати по-нататъшното разпространяване на вируса.
Миналата седмица Южна Африка записва приблизително на ден по 11 700 нови инфекции - растеж от 39% по отношение на миналата седмица
Смята се, че новият вид на ковид - прочут като 501.V2 - подтиква повишаването на броя на инфектираните. Той беше разпознат от мрежа от южноафрикански учени в провинция Източен Кейп и по-късно бързо се популяризира в други елементи на страната.
След Южна Африка най-силно засегнатата страна на африканския континент е Мароко, която е записала досега 432 079 случая и 7240 умряли. Следват Египет със 131 315 случая и 7 352 жертви и Тунис със 130 230 инфекции и 4426 смъртни случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР