Южна Африка ще започне кампанията си за ваксиниране срещу коронавируса

...
Южна Африка ще започне кампанията си за ваксиниране срещу коронавируса
Коментари Харесай

След отказа от AstraZeneca Южна Африка ваксинира с Johnson & Johnson

Южна Африка ще стартира акцията си за имунизиране против ковид с ваксини на американската мултинационална компания Johnson & Johnson. Това разгласи министърът на опазването на здравето на страната, откакто отхвърли от имунизацията на Оксфордския университет и AstraZeneca поради подозрения по отношение на успеваемостта, оповестява " Франс прес ".

Страната, най-силно наранена от пандемията в Африка, отсрочи програмата си за имунизация, която трябваше да стартира с имунизацията на Оксфорд/AstraZeneca тази седмица, откакто учените откриха, че имунизацията не е съумяла да предотврати леко и умерено заболяване, породено от локалния вид на ковид, прочут като 501Y.V2.

" Предвид резултатите от изследванията за резултатност..., (правителството) ще продължи с плануваната имунизация в първия стадий, като употребява имунизациите на Johnson & Johnson вместо имунизацията на AstraZeneca ", посочи министърът на опазването на здравето Цвели Мхизе по време на конференция.

" Ваксината Johnson & Johnson е потвърдено ефикасна против разновидността 501Y.V2 ", увери той.

Мхизе не сподели по кое време ще стартира имунизацията.

Към днешна дата Южна Африка е поръчала девет милиона дози от имунизациите Johnson & Johnson, от които се чака дребна пратка да дойде идната седмица.

Първата пратка обаче евентуално ще бъде употребена като " проучвателен ресурс ", сподели Mkhize.

Южноафриканският фармацевтичен колос Aspen, подписан на контракт производител на ваксини Johnson & Johnson, се стреми да създаде първите си дози идващия месец.

" Те са твърдо решени да ускорят това произвеждане в Южна Африка ", сподели Mkhize и добави, че запасите ще бъдат налични през април.

Забавянето на имунизацията в Южна Африка сложи амбициозната цел да се инокулират към 40 милиона души - 67 % от популацията - до края на 2021 година.

Страната постепенно се придържа към световната каскада с ваксини и получи първите си убождания едвам на 1 февруари.

Милионът фотоси от AstraZeneca са създадени от Института за серум в Индия, от който са закупени спомагателни 500 000 дози.

Южна Африка обмисля или да продаде, или да размени тези дози със страни, изправени пред истинския вариант на ковид, сподели министърът, настоявайки, че нищо няма да отиде напразно.

Учените оферират да се приложи част от имунизацията Оксфорд / AstraZeneca на няколко хиляди души в Южна Африка, с цел да се види дали тя към момента може да предотврати тежка зараза от новия вид.

Допълнителни ваксини се обезпечават от американския производител на медикаменти Pfizer и посредством обекта Covax, подсилен от Световната здравна организация, и Африканския съюз.

Южна Африка излиза от втора вълна от коронавирусни инфекции, значително подхранвана от нейния вирусен вид, за който се твърди, че е по-трансмисивен от първичната форма.

Страната е записала близо 1,5 милиона случая и над 46 800 смъртни случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР