Южен централен район ще получи по-голямо финансиране от европейските фондове

...
Южен централен район ще получи по-голямо финансиране от европейските фондове
Коментари Харесай

Южен централен район ще получи повече пари от еврофондовете през 2021-2027 г.

Южен централен регион ще получи по-голямо финансиране от европейските фондове в идващия програмен интервал 2021-2027 година по отношение на настоящия бюджет на стратегиите, които се извършват. Това разгласи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова в Пловдив.

В известието на районното министерство няма Тя не уточни какъв брой милиона повече ще получи района.

Тя организира среща с представители на общините от региона, като показа новия районен метод и интегрираните териториални вложения, които ще се извършват по оперативна стратегия " Развитие на районите ".

В качеството си на наблюдаващ зам.-министър Николова участва и на избора на представители на общините от региона в бъдещия Регионален съвет за развиване, който ще взе участие в предварителната селекция на плановете, които ще се финансират в региона в интервала 2021-2027 година

Пловдив ще е център на напредък в Южен централен регион. Цялата територия на общината ще има достъп до целта за градско развиване, ще има опция и за взаимни планове със Стара Загора и Бургас, с които образува клъстер за градско развиване, сподели Николова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР