Югозападният метрополис Чунцин е спасил повече от 700 древни и

...
Югозападният метрополис Чунцин е спасил повече от 700 древни и
Коментари Харесай

Град Чунцин е спасил над 700 древни и ценни дървета

Югозападният метрополис Чунцин е избавил повече от 700 антични и скъпи дървета до предходната година, оповестиха локалните управляващи, съобщава .

Градът е приложил серия от ограничения от старта на акцията за отбрана на дърветата през 2018 година, измежду които отнасяне на дупките в дърветата, инсталиране на защитни огради и слагане на подпори на стволовете, възстановяване на виталната им среда и справяне със закани като вредители и заболявания по дърветата, разкри районното ръководство по горите.

Чунцин е дом на над 25 000 остарели и скъпи дървета, 510 от които са на над 500 години. През последните години китайските градове предизвикаха разнообразни акции за усилване на отбраната и възстановяване на ръководството на античните дървета в цялата страна.

През март 2021 година локалното държавно управление съумя да съживи 406-годишно умиращо дърво в град Наннин, административен център на провинция Гуанси, посредством инсталиране на напоителна система към него и поливане два пъти седмично по време на сезонните засушавания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР