Юен Куок-юн, изтъкнат хонконгски изследовател и лекар, работил с най-опасните

...
Юен Куок-юн, изтъкнат хонконгски изследовател и лекар, работил с най-опасните
Коментари Харесай

Изтъкнат хонконгски учен: Ще има нова пандемия и то много по-тежка, отколкото си мислим

Юен Куок-юн, бележит хонконгски откривател и доктор, работил с най-опасните вируси, предизвести, че нова пандемия е неизбежна и може да аргументи доста по-тежки вреди от COVID-19, оповестяват Агенция Франс Прес и " Дарик ".

Специалистът прикани международните политици да оценят рисковете.

" Широката общност и водачите би трябвало да признаят, че ще има нова пандемия, и то евентуално по-скоро, в сравнение с си мислим ", сподели той в изявление в болница " Куин Мери " в Хонконг, където работи и преподава.

" Ако върша такава плашеща прогноза, то е, тъй като, както ясно виждаме, геополитическите, икономическите и климатичните промени са доста бързи ", изяснява той пред Агенция Франс Прес.

Политиците би трябвало " да се вразумят и да разрешат световните екзистенциални закани ", предизвестява откривателят в новата си автобиография " Моят живот в медицината: пътешестване в Хонконг ".

Докато международните водачи са заети с въпроси от " народен или районен интерес ", Юен счита, че бързо изменящият се климат и нововъзникващите инфекциозни заболявания би трябвало да бъдат главен приоритет. " Това е нещо толкоз значимо, че не трябва да го подценяваме ".

Юен Куок-юн е интернационално приет престиж по коронавирусите. Той става знаменит през 2003 година, когато съумява с екипа си да изолира и разпознава Тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС), причиняван от ковид. Това е главен стадий от проучването, диагностицирането и лекуването на заболяването, появила се в Китай и Хонконг, преди да се популяризира по света.

Миналата година Юен Куок-юн сътвори Алианс за проучване на пандемиите дружно със експерти от Китай и Съединени американски щати за продан на информация и проучвания на бъдещи закани.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР