Юбилейна пощенска марка бе валидирана по повод 130-ата годишнина от

...
Юбилейна пощенска марка бе валидирана по повод 130-ата годишнина от
Коментари Харесай

ВМА с юбилейна пощенска марка по случай 130-ата си годишнина

Юбилейна пощенска марка бе валидирана във връзка 130-ата годишнина от основаването на Военномедицинска академия (ВМА). Печата за валидиране сложиха началникът на ВМА генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, изпълнителният шеф на „ Български пощи ” Деян Дънешки, шефът на дирекция „ Съобщения “ към Министерство на превоза Димитър Димитров и художникът на марката Николай Петрусенко.

В приветствието си началникът на ВМА означи, че това е следващата марка за ВМА, като последната е била във връзка 140-ата годишнина от основаването на Военномедицинската работа в България.

Смятам, че това е един метод за отбелязване значимостта на една дата. А тиражът е напълно непретенциозен, което я прави още по-ценна за притежателите на марки и за нас, които сме свързани с Академията. Искам да благодаря персонално на художника, който макар нежната си възраст, разбра главната концепция и я въплъти в своето произведение, посочи генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски.

От своя страна младият създател Николай Петрусенко акцентира, че е вложил доста старание при изработването на марката, с цел да стои задоволително достолепно за историята на институцията ВМА.

Марката по случай 130 години от основаването на Военномедицинска академия (ВМА) прави самобитен поклон към нейното лого, по план на доктор Юлиан Дочев и графично оформление н ахудожника Веселин Велинов от 1991 година Синтезът на змията, преплетена към меч и описващият облик на книга намира ново изражение, в което издържаният подробност и богата орнаменталност насочват към визията за дълголетието и достолепието на ВМА.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР