Юбилейна марка на ген. Иван Колев и ваучери за книги

...
Юбилейна марка на ген. Иван Колев и ваучери за книги
Коментари Харесай

Кметът на Добрич награди добрички лауреати на Олимпиадата по информационни технологии

Юбилейна марка на ген. Иван Колев и ваучери за книги подари през днешния ден кметът на Добрич Йордан Йорданов на отличниците от СУ „ Любен Каравелов “. Поводът за премиите е сполучливото им присъединяване в Националната олимпиада по осведомителни технологии. Единадесетокласниците Георги Димитров и Мелис Сали от СУ " Л. Каравелов " са получили отлични оценки и са спечелили на Олимпиадата отличие за разработка на първообраз на автоматизирана система за събиране на боклуци.

Националната Олимпиада по ИТ се организира от 2002/2003 образователна година. МОН е формален уредник и главен спонсор на всички издания от Олимпиадата.

Олимпиадата се организира в три кръга – учебен, регионален и заключителен. По време на учебния кръг учениците показват своя проект за план, като единствено възпитаници със логичен и реален проект се позволяват до идващия кръг. По време на регионалния кръг учениците пазят своите към този момент създадени планове, които се правят оценка от регионално жури според признатия правилник. Националното жури утвърждава всички препоръчани за класиране за финалния кръг. Финалният кръг включва два стадия – тест и отбрана на план. Общата оценка се получава след сумиране на оценките от двата стадия. Оценките се слагат от Националното жури, което изготвя и крайното класиране.

Победителите в Олимпиадата получават специфични дипломи от МОН, които могат да се употребяват при приемането във Висши Учебни Заведения. Допълнително се дават предметни награди от разнообразни спонсори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР