Юбилейна, 20-та Студентска научна сесия се проведе на 20 октомври

...
Юбилейна, 20-та Студентска научна сесия се проведе на 20 октомври
Коментари Харесай

Юбилейна Студентска научна сесия се проведе в ТУ Габрово

 Юбилейна, 20-та Студентска научна сесия се организира на 20 октомври в Техническия университет - Габрово. Студенти, докторанти и възпитаници показаха своите научни разработки в 94 отчета. Над 100 участници рапортуваха в три посоки - „ Електротехника и електроника “, „ Машиностроене и уредостроене “ и „ Стопански науки. Сесията беше открита публично от зам. ректора на ТУ Габрово доцент доктор тъй наречените инж. Пламен Цанков. Той поздрави участниците и ги насърчи да се показват по най-хубавия метод и да продължат да се занимават с просвета. Ръководителят на ЕВРОПА ДИРЕКТНО- Габрово при Габровската търговско-промишлена палата акцентира, че към този момент 15 години продължава съдействието сред двете институции. Общата ни цел е в стопанската система на района да се влеят добре готови и изобретателни фрагменти. Г-жа Галина Михнева акцентира, че нововъведенията са един от целите на Европейски Съюз. Възможностите за включване в планове с европейско финансиране са огромни.

Темите на отчетите бяха доста настоящи и с практическа устременост. Най-голяма беше конкуренцията в секция " Електротехника и електроника “. Голяма част от отчетите в направление " Стопански и обществени науки " беше отдадена на нововъведенията.

Класираните на първите три места в обособените секции получиха грамоти и награди от ЕВРОПА ДИРЕКТНО- Габрово при Габровската търговско-промишлена палата и Териториалната организация на НТС в Габрово.

На първо място в направление „ Електротехника и електроника “ беше класиран отчетът „ Проектиране и реализация на безжичен маршрутизатор с разширена зона на радиопокритие “, създаден от Андреас Уажди Ахмадие. Първата премия в направление „ Машиностроене и уредостроене “ отиде приКалоян Колев Танев за „ Изследване на динамични процеси в комплициран защитен клапан “ и приИвайло Величков Димитров за доклада„ Стратегическиподход

заиновативноразвитиеидигиталнатрансформаця на българския агробизнес “.

Ивайло Величков Димитрове стана притежател на специфичната премия на ЕВРОПА ДИРЕКТНО- Габрово за отчет „ Технологичен план за произвеждане на аквакултури в следена екосистема “.

В студентската сесия участвахаи възпитаници от ПТГ „ Н. Василиади “ и ПМГ „ Акад. Иван Гюзелев “ Габрово. Те се състезаваха дружно със студентите и Данйъл Преслав Георгиев от ПТГ „ Н. Василиади “зае второ място в направление „ Електротехника и електроника “ с отчета „ Разпознаване на разположение и пръстов отпечатък за пускане на автомобил “.

Организатори са Технически университет Габрово, ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово към Габровска търговско-промишлена палата, както и Териториалната организация на Федерацията на научно-техническите съюзи.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР