Йово Николов: Това заяви в ефира на bTV журналистът Йово

...
Йово Николов: Това заяви в ефира на bTV журналистът Йово
Коментари Харесай

Йово Николов: ДАНС и другите служби не се борят нито с корупцията, нито с прането на пари

Йово Николов:

Това съобщи в ефира на bTV журналистът Йово Николов във връзка " чистката " в службите.

По думите му проверката е в действителност нужна, а съмненията евентуално имат и документална среда. Ако тя бъде потвърдена и хора бъдат разпитани, доста неща от политическия и икономическия ни живот биха излезли нескрито.

Йово Николов бе безапелационен - тези служби са свързани с сегашния основен прокурор Иван Гешев и неговия предходник Сотир Цацаров, който сега е отпред на КПКОНПИ.

По отношение на излезлите в отпуск шефове на службите Йово Николов уточни:

" Прилича на бойкот на органите за национална сигурност от името на бившето държавно управление и надлежно Борисов ".

Журналистът бе безапелационен - службата би трябвало да съществува и няма страна, която да си разреши да няма такава. Въпросът е обаче по отношение на нейната полза.

" Една от главните задания е контрашпионажа. Не може в България по жълтите павета да се разхождат разузнавачи, да взривяват хранилища, да тровят жители и публицисти от непознати медии да приказват за това, а ДАНС да се усеща чак тогава. Инструментариумът на проверяващата публицистика е 100 пъти по-малък. Откриваме зависимости. ДАНС се занимава с корупцията по високите етажи. Да сте чули някой министър от ГЕРБ или Движение за права и свободи - падуани на Пеевски, да се проверяват? Няма. Има два случая - като първомайски флаг развяваха една кметица на " Младост " и я държаха четири часа на пека ", разяснява още Йово Николов.

Той бе безапелационен - ДАНС и другите служби не се борят нито с корупцията, нито с прането на пари.

" Божков бил теглил 1 милион от сметката. Законът изисква, че над 30 хиляди лв. би трябвало да се рапортуват. Къде са тези хора? Какво работят? ", попита още журналистът.

Той бе безапелационен - явно е, че тези служби бранят предходните ръководещи и се употребяват за рекет.

" Зависими са и от Русия и то всячески - политически, стопански. Съзнателно отхвърлят и това би трябвало да се потвърди. Гаранцията тези служби да работят дейно е парламентарният надзор. Когато всички управляващи са завладяни от една партия, това няма по какъв начин да се случи и тази партия си разиграва коня ", разяснява още Йово Николов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР