YouTube обяви, че ще създаде компанията Shorts, която ще позволява

...
YouTube обяви, че ще създаде компанията Shorts, която ще позволява
Коментари Харесай

И YouTube създава конкурент на TikTok

YouTube разгласи, че ще сътвори компанията Shorts, която ще разрешава на потребителите да качват къси видеа, като по този метод на процедура колосът навлиза в сегмента, доминиран от китайската (за момента) TikTok.

Още до края на седмицата се чака бета версията на Shorts да бъде стартирана, като стартът на приложението ще в Индия. Тя освен е един от най-големите пазари на света като брой евентуални консуматори, само че и в страната Гугъл влага обилни суми през последните няколко години. В следствие тя ще бъде пусната и на други пазари.

От друга страна, Индия забрани TikTok още през юни тази година, дружно с още няколко китайски приложения, защото съгласно управляващите те съставляват " опасност за суверенитета и интегритета " на страната. В резултат на това, локалните консуматори на TikTok се насочиха към различни индийски платформи за малко видеосъдържание.
 Китай ще забави договорката за TIkTok
Китай ще забави договорката за TIkTok

Нови правила, оповестени в петък, може да забавят договорката след изборите за президент в Съединени американски щати

" Създателите на видеосъдържание ще могат да снимат къси закачливи видеа дори и единствено с телефоните си ", показват от софтуерния колос. Освен това, клиповете ще могат да се редактират, да им се прибавя музикален декор, както и да се записват с авансово заложена дълготрайност, с цел да може и двете ръце на създателите да останат свободни.

YouTube, който е благосъстоятелност на Гугъл, е следващата огромна платформа, която ще сътвори приложение за къси видеа. Още преди месец Instagram, който е благосъстоятелност на Фейсбук, оповести лансирането на Reels, който ще е съвсем идентично копие на TikTok и който ще дебютира в Съединени американски щати и на още 50 пазара.

Същевременно самият TikTok евентуално ще притегли Oracle за сътрудник в Съединени американски щати, което ще разреши на приложението да заобиколи възбраната за опериране от администрацията на Доналд Тръмп.
 Microsoft отпадна от надпреварата за TikTok, а победител е Oracle
Microsoft отпадна от надпреварата за TikTok, а победител е Oracle

Засега обаче има доста незнайни в договорката, която източници назовават по-скоро партньорство
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР