YouTube настига TikTok в битката с кратките видеа Google разкри, ...

YouTube настига TikTok в битката с кратките видеа Google разкри,

YouTube настига TikTok в битката с кратките видеа

YouTube настига TikTok в борбата с късите видеа Гугъл разкри, че над 1,5 милиарда души гледат YouTube ShortsПрепоръчай (0)
Повече от 1,5 милиарда души гледат YouTube Shorts всеки месец, разгласи Гугъл, подсказвайки, че услугата за къси видеа е достигнала мащаб, съпоставим с този на съперника TikTok, откакто беше пусната преди по-малко от две години, написа Wall Street Journal.

Данните хвърлят светлина върху ожесточената борба за въздействие върху формата за къси видеа, който сега централен за метода, по който хората употребяват обществените мрежи.

YouTube е значим дирек в бизнеса на Гугъл. Платформата генерира повече от 28 милиарда $ рекламни доходи предходната година, само че в последните години се сблъсква със опасността на TikTok и други услуги като Instagram Reels на Meta Platforms.

Тези конкурентни платформи се потвърдиха като известни измежду рекламодателите, които желаят да доближат до по-младата публика. Рекламните доходи на YouTube набъбнаха с 14% през първото тримесечие в съпоставяне със същия срок на предходната година, което се оказа под упованията на Wall Street и съставлява спад в съпоставяне с четвъртото тримесечие на предходната година.

Гугъл не обявяваше настрана приходите на YouTube до 2020 година, а вложителите постоянно притискаха компанията да дава повече информация за представянето си.

YouTube Shorts беше пусната първо в Индия в края на 2020 година, а година по-късно стана налична и в Съединени американски щати. Представители на YouTube показаха продукта на основатели на наличие, като част от мултиплатформения метод, който включва по-дълги видеа, както и по-нови оферти като стрийминг онлайн. Shorts включва видеа с дължина до 60 секунди.

Въпреки че няма непосредствено сравними данни, които да са обществено оповестени, новата информация за гледанията на YouTube значи, че тя има сходна публика с тази на TikTok и китайската ѝ версия Douyin, сочат най-скорошните планове.

През септември TikTok сподели, че приложението ѝ притегля над 1 милиарда месечно дейни консуматори. Оценките на трети страни приказват за близо 1,6 милиарда души към края на март. През 2020 година ByteDance пък сподели, че Douyin е достигнала над 600 млн. на ден дейни консуматори.

Meta, компанията майка на Фейсбук и Instagram, не споделя какъв брой месечно дейни консуматори гледат Reels. Instagram мина границата от 2 милиарда месечно дейни консуматори предходната година, писа CNBC.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg