YouTube иска да предприеме по-агресивен подход, за да попречи на

...
YouTube иска да предприеме по-агресивен подход, за да попречи на
Коментари Харесай

YouTube ще блокира потребители, използващи софтуер срещу реклами

YouTube желае да предприеме по-агресивен метод, с цел да попречи на потребителите да употребяват софтуери за блокиране на реклами, до момента в който гледат видеоклипове в платформата.     Както оповестява BleepingComputer, разнообразни хора са разгласили фотоси на екраните си в обществени мрежи като Reddit, на които се вижда изскачащо уведомление, което ги предизвестява, че техният плейър ще бъде блокиран след три видеоклипа.     В предизвестието се споделя, че YouTube ще блокира опцията им да възпроизвеждат видеоклипове в платформата, в случай че не деактивират своя блокер за реклами.    

" Рекламите разрешават на YouTube да остане безвъзмезден за милиарди консуматори по света ", се споделя още в известието.  
Все отново компанията оставя опция на потребителите да се освободят от досадните реклами, като ги приканва да се абонират за YouTube Premium, тъй че " основателите към момента да могат да получават пари ".     Преди тези предизвестия YouTube показваше единствено изскачащи прозорци на потребителите, които блокират рекламите, като им подсещаше, че това е в прорез с общите условия на уеб страницата, напомня Engadget. Платформата даже добави таймер към известията, с цел да си подсигурява, че феновете ще отделят време да ги прочетат.   

От YouTube са разкрили пред BleepingComputer, че новите предизвестия са част от опит. Говорител на платформата е декларирал пред изданието, че YouTube " организира дребен опит в международен мащаб, който приканва феновете с задействани блокери на реклами да ги отстранен или да опитат YouTube Premium ".  
По думите му YouTube може краткотрайно да деактивира възпроизвеждането " в рискови случаи, когато феновете не престават да употребяват сходни софтуери ”, само че това ще се случва, единствено " в случай че те пренебрегват многократните претенции да разрешат рекламите в YouTube ".    Към момента този нов метод визира дребен брой консуматори, като YouTube не оповестява какъв брой души и райони са част от теста. Платформата, която печели множеството си пари от реклами, отбелязва спад на приходите си в това перо през последните три тримесечия. Така че няма да е изненада, в случай че този тест се разшири и обхване повече консуматори, окаже ли се ефикасен. А в последна сметка и от тест да се трансформира в непрекъсната политика.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР