Йосиф Йосифов-Йоско от Сливен излиза предсрочно от затвора, реши вчера

...
Йосиф Йосифов-Йоско от Сливен излиза предсрочно от затвора, реши вчера
Коментари Харесай

Йоско от Сливен излиза предсрочно от затвора

Йосиф Йосифов-Йоско от Сливен излиза предварително от пандиза, реши през вчерашния ден арбитър Александра Йорданова от Софийския градски съд (СГС). Той ще бъде свободен 4 месеца и 7 дни преди да е излежал присъдата си от 6 година, която получи за двойно ликвидиране на пътя, само че решението би трябвало да бъде доказано и от апелативния съд.

“Осъденият е дал доказателства за своето коригиране. Има трайно положително държание, работи, награждаван е и няма санкции ”, стимулира се арбитър Йорданова. Тя се базира на мнения на затворническата администрация в Казичане, съгласно която няма данни да е употребявал алкохол, показал личностна зрялост, нямал нападателни прояви и декларирал “положителна настройка за предстоящ живот по закономерен метод ”.

Зад решетките Йоско взел участие в издаването на вестник, в няколко спектакъла и в коледно празненство. Имал и грамота за повсеместен принос и дейна активност в всеобщи мероприятия, проведени зад решетките. С тези претекстове Софийски градски съд реши, че може да освободи Йоско, само че той ще би трябвало да се среща 4 месеца с пробационен чиновник и ще бъде записан на курсове за професионална подготовка.

“Ако не се споделяше Йосиф Йосифов, от дълго време можеше да бъде освободен ”, счита юристът му. Йоско пък се оплака от медиен напън. През 2013 година той бе наказан за злополука, която провокира в София. На 2 март 2011 година в “Бояна ” джипът му се вряза в автомобил и умъртви двама мъже – на 31 и 53 години. Експертиза сподели, че по време на случая Йоско е бил с 2,6 промила алкохол в кръвта. Той също пострада и бе в инвалидна количка. Преди години името му бе забъркано и около разстрела на Константин Димитров-Косьо Самоковеца в Амстердам.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР