Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския и Ивайло Симеонов - Богьовеца

...
Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския и Ивайло Симеонов - Богьовеца
Коментари Харесай

Костинбродския и Богьовеца невинни за стрелбата по Киро Японеца

Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския и Ивайло Симеонов - Богьовеца са почтени за стрелбата по Кирил Киров - Киро Японеца от юни 2003 година

Това е окончателното правосъдно решение на Върховния касационен съд (ВКС), с което се удостоверяват присъдите им от апелативната инстанция.

Припомняме, че на 12 юни 2003 година маскирани стреляха по Кирил Киров, прочут с прякора с Киро Японеца от пистов мотор. Покушението не съумя, защото патроните се забиха в седалката на мерцедеса му, а самият Киров беше с бронежилетка, която носел, тъй като 2-ма души го предизвестили, че има поръчка за убийството му.

Обвиненията за стрелбата Йоско Костинбродския е в неопределеност от 2014 година , откакто бе пуснат на независимост с решение на профилирания съд, арестуван с екстрадация от Гърция. В края на 2014 година бе погубен и основен очевидец по делото му.

Освен за опита за ликвидиране Йоско бе упрекнат, че е бил главатар на група за убийства, отвличания и търговия с дрога в интервала 2003-2010 година Тези обвинявания също отпадат като недоказани, гласи решението на Върховен касационен съд.

" На базата на събраните и тествани доказателствени източници, оценени поотделно и съпоставени между тях, двете решаващи по обстоятелствата правосъдни инстанции са създали извода, че те не са задоволителни, с цел да се одобри по безспорен метод, през инкриминирания с обвинителния акт интервал от време, съпричастността на подсъдимия Йосифов, като уредник и началник на проведена незаконна група, както и присъединяване в нея на останалите подсъдими ", безапелационни са съдиите Красимир Харалампиев, Милена Панева и Мая Цонева. Те удостоверяват невинността по обвиняванията за незаконна група на Йоско, Богьовеца, Вергил Славов, Мариан Атанасов и Александър Йорданов.

Срещу Киро Японеца бяха осъществени два опита за ликвидиране (2003 и 2005 година), като през 2005 година оцеля по знамение, откакто бе гръмнат в главата пред заведение на столичния бул. " Васил Левски ". През 2003 година покушението стана на кръстовище в столичния кв. " Красна поляна ". Министерство на вътрешните работи заяви и за един предотвратен опит за атентат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР