Йошихито Нишиока поднесе голяма изненада на АТР 250 турнира в

...
Йошихито Нишиока поднесе голяма изненада на АТР 250 турнира в
Коментари Харесай

Изненада в Сеул: Нишиока отстрани Рууд, Надал се връща под №2


Йошихито Нишиока сервира огромна изненада на АТР 250 шампионата в Сеул. Японецът реализира най-голямата победа в своята кариера, отстранявайки международния №2 Каспър Рууд след 6-2, 3-6, 6-2 за час и 54 минути на корта.

Успехът на Нишиока има и директно отношение към лидерските позиции в ранглистата. В понеделник Рафаел Надал ще изпревари Рууд под №2, което значи, че за първи път от 2000 година насам първите две позиции ще бъдат заети от сънародници. В случая това са Карлос Алкарас и Надал, а през 2000-а бяха Андре Агаси и Пийт Сампрас.

В Олимпийския тенис парк Нишиока показва най-хубавата версия на своя тенис и съумя изцяло справедливо да стигне до успеха. Той приключи мача с изумителните 75% извоювани точки на втори сервис. Японецът не се притесняваше да играе нападателно като осъществя 32 уинъра по отношение на 34 на противника. Разликата бе в непредизвиканите неточности – едвам 14 за Йоши по отношение на 35 на норвежеца. Играта на мрежата на по-нискоранкирания също бе прелестна и оказа помощ да стигне до общо 4 пробива от 9 благоприятни условия по отношение на един-единствен пробив при шестте брейкбола на Рууд.

Още първият сет сподели, че Нишиока има огромни шансове за продобиване на мача. Във втората част Рууд избави два брейкбола при 2-2, а незабавно по-късно доближи до пробива за 4-2. Сетът бе извоюван след два сервис гейма на 0 и упованията бяха международният №2 да наложи волята си в решителната част.

Нишиока обаче имаше други планове. Той проби за 4-2, след което отрази три благоприятни условия за рибрейк, а мачът приключи с още един пробив.

На полуфинал японецът чака спечелилия от мача сред Макензи Макдоналд и Алекс Ковачевич.

В другия полуфинал ни чака конфликт сред Денис Шаповалов и Дженсън Бруксби. Канадецът се оправи елементарно с Раду Албот – 6-2, 6-2, до момента в който Бруксби не излезе на корта. Неговият противник Камерън Нори се отдръпна поради болест.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР